Bakan Zeybekçi: Megakent Ecevit'in 'köy- kenti' gibi hayal

Emre BAYLAN/ANTALYA, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'megakent' projesinin bir hayal olduğunu öne sürdü. Zeybekçi, "Merhum Ecevit'in 'köy- kent' projesi vardı. O bir hayaldi....

22 Mayıs 2015 Cuma 15:52
Bakan Zeybekçi: Megakent Ecevit'in 'köy- kenti' gibi hayal






Emre BAYLAN/ANTALYA, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'megakent' projesinin bir hayal olduğunu öne sürdü. Zeybekçi, "Merhum Ecevit'in 'köy- kent' projesi vardı. O bir hayaldi. Ama iyi bir hayaldi. Samimi bir hayaldi. Şu andaki hayali samimi falan görmüyorum. Kopya. Ecevit'in o masum hayali kirletilerek, hem de bizim projelerimizi sanki yeni bir şeymiş gibi kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar" dedi.
Uluslararası Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Konseyi'nce (INC) bu yıl 34'üncüsü Antalya'da gerçekleştirilen 'Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi' için Antalya'da bulunan Bakan Zeybekci, Antalya Serbest Bölge İşleticisi Anonim Şirketi (ASBAŞ) süre uzatım protokol törenine katıldı.
SERBEST BÖLGELERİ BUDADIK
Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel'in eşlik ettiği Zeybekci, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin 1980'lerden sonra serbest bölgeler için çok güçlü bir şekilde yola çıkmasına rağmen sonunu iyi getiremediklerini söyledi. Bakan Zeybekci, "Türk gibi başladık sonunu o kadar iyi getiremedik. Birçok siyasi mülahazalar veyahut da endişelerle, bu ülkeyi, bu milletti korumak ve kollamak refleksiyle serbest bölgeleri biraz böyle budadık" dedi.
'MEGAKENT KOPYA BİR HAYAL'
Ekonomi Bakanı Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'Megakent' projesine ilişkin de bir soru üzerine değerlendirmelerde bulundu. Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in 'köy- kent' projesini hatırlatan Zeybekci şöyle dedi:

"O bir hayaldi. Ama iyi bir hayaldi. Samimi bir hayaldi. Şu andaki hayali samimi falan görmüyorum. Kopya. Bir ölçeğini görsek takdir etmek istiyorum da hem rahmetli Ecevit'in köy kentleri hayalini, o masum hayali kirletilerek hem de bizim bu konularla ilgili gerek mecliste gerekse 10'ncu Kalkınma Planı içinde yer alan projelerimizi sanki yeni bir şeymiş gibi kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar." 
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ EYLEMLER
Bakan Zeybekci, otomotiv sektöründe iş bırakma eylemlerine de değinerek şu değerlendirmeyi yaptı:
"Tüm dünyaya Türkiye'deki yatırım durumunun ne kadar öngörülebilir olduğunu, belirsizliklerden ne kadar uzak olduğunu anlatmaya çıktığımız bu zamanlarda, bir anda en önemli tesislerde birilerinin 'Eylem yapacağız' diye çıkmasını son derece manidar buluyorum. Orayı ziyaret eden ve desteklediklerini belirten siyasetçilere de vicdan tavsiye ediyorum." 
'AMACIMIZ DÜNYA SOFRALARINA LEZZET VE SAĞLIK TAŞIMAK'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 61 ülkeden bin delegenin katılımıyla sektörün en büyük buluşması olarak işaret edilen Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada da, Türkiye'nin tarımda başarılı bir performans gösterdiğini belirterek 2002- 2014 yılları arasında tarımsal hasılanın 23.7 milyar dolardan 57.2 milyar dolara çıktığını söyledi. Bu alanda Dünya'da en iyi 11'inciliğinden 7'nciliğine Avrupa'da da 1'inciliğe Türkiye'nin yükseldiğini aktaran Zeybekci, kabuklu yemiş ve kuru meyve alanında ise hedefi "Amacımız, bu coğrafyada yetişen tüm meyveleri dünyanın 4 bir yerinde tadılmasını tüketilmesini sağlamaktır. Bir başka değişle amacımız dünya sofralarına hem lezzet hem de sağlık taşımaktır" sözleriyle anlattı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.