Balıkesir'in Yeni Valisi Yaman, Görevine Başladı

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİR Valiliğine atanan Mustafa Yaman, bugün kente gelerek görevine başladı. Vali Yaman, görev süresince şeffaf, hesap verebilir, hukuka ve insan haklarına, çevreye saygılı, demokratikleşme ve...

30 Eylül 2014 Salı 17:50
Balıkesir'in Yeni Valisi Yaman, Görevine Başladı






Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİR Valiliğine atanan Mustafa Yaman, bugün kente gelerek görevine başladı. Vali Yaman, görev süresince şeffaf, hesap verebilir, hukuka ve insan haklarına, çevreye saygılı, demokratikleşme ve özgürlüklerin önünü açıcı ve güler yüzlü bir hizmet anlayışı ortaya koyacağını söyledi.
Son Valiler Kararnamesi'yle Kırklareli'nden Balıkesir'e atanan Mustafa Yaman, Vali Vekili Nusret Şahin ve AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından il sınırında karşılandı. Vali Yaman için bugün saat 15.00'te de valilik bahçesinde karşılama töreni düzenlendi. Törene, 9'uncu Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları katıldı. Vali Yaman, kendisini bekleyenlerle tanışıp toklaştıktan sonra makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Şeffaf bir yöneticilik yapacağını vurgulayan Yaman, "Balıkesir, kültür ve doğa zenginlikleri olan bir şehir. Ülkemizin güzide şehirlerinden bir olan Balıkesir'de görev yapacağım. Başta milletvekillerimiz ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, belediye başkanlarımız, idarecilerimiz, üniversitemiz, borsa ve odalarımızla, sivil toplum kuruluşları, kıymetli Balıkesirliler ve basın mensupları ile birlikte hizmet edeceğiz. Hizmet anlayışım ve hizmet süreci içinde, şeffaf, hesap verebilir, hukuka ve insan haklarına, çevreye saygılı, demokratikleşme ve özgürlüklerin önünü açıcı ve güler yüzlü bir hizmet anlayışım, bir yöneticiliğim olacak. Bana böyle güzel bir ilde hizmet yapma imkanı veren başta sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, içişleri bakanımıza, bakanlar kuruluna teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin diyorum" dedi.

BALIKESİR'İN 44'ÜNCÜ VALİSİ
Balıkesir'in 44'ncü valisi olan Mustafa Yaman 1961 yılında Çorum'un Osmancık ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Osmancık'ta tamamladı.1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılında Kütahya'da kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bilgi ve görgü artırmak amacı ile bir yıl Belçika'da kaldı. Kaymakam adaylığı stajı döneminde Ürgüp Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kura ile Almus Kaymakamlığı'na başladı. Sırasıyla, Mazgirt, Bozova, Delice, Beypazarı ve Niksar İlçelerinde Kaymakamlık yaptı. İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı'na Hukuk Müşaviri olarak atandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli Valiliği, Giresun Valiliği ve Kırklareli Valiliği görevlerinde bulundu. Yaman evli ve 1 çocuk babası.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.