Bardaki Kavga 'bağış'la Tatlıya Bağlandı

Teslime TOSUN/ANTALYA,() - ANTALYA cemiyet yaşamının tanınan simalarından  turizm sektöründe çalışan 35 yaşındaki Ferda Özmen ile mühendis 31 yaşındaki Didem Y., 'barda yüzüne içki atma' nedeniyle davalık oldu. Didem Y.'nin özür...

31 Ekim 2014 Cuma 11:34
Bardaki Kavga 'bağış'la Tatlıya Bağlandı






Teslime TOSUN/ANTALYA,() - ANTALYA cemiyet yaşamının tanınan simalarından  turizm sektöründe çalışan 35 yaşındaki Ferda Özmen ile mühendis 31 yaşındaki Didem Y., 'barda yüzüne içki atma' nedeniyle davalık oldu. Didem Y.'nin özür dileyip Antalya Eğitim ve Kültür Vakfı'na 3 bin lira bağışta bulunması üzerine, Ferda Özmen şikayetinden vazgeçince, dava düştü.
Geçen yıl 29 Ekim gecesi The Hause Cafe'ye giden Didem Y., güldüğü ve bakışlarıyla rahatsız ettiği iddiasıyla başka bir masada arkadaşlarıyla eğlenen Ferda Özmen'e doğru bardağındaki içkiyi savurdu. Islanan Ferda Özmen'e ayrıca elindeki yanık sigarayı da fırlatan Didem Y., şikayet üzerine gözaltına alındı.
Didem Y. polisteki ve savcılıktaki ifadesinde, Ferda Özmen'in kendisi hakkında dedikodu yaptığını iddia ederek, “Benimle ilgili sürekli 'uyuşturucu kullanıyor, kokain çekiyor' diyordu. Onu görünce yine bakışlarıyla beni rahatsız etti ve taciz ederek gülümsedi. İnsanların bulunduğu ortamda 'Kokain kullandığını herkes biliyor' demesi nedeniyle olay meydana geldi. Ben elimdeki içki bardağında kalan kısmını Ferda'ya döktüm. Yanan sigaramı ise ona doğru değil, sokağa fırlatmıştım" dedi.

Didem Y. hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası istemiyle Antalya 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Didem Y.'nin daha önceden de mahkeme tarafından ertelenmiş bir cezası olduğu gerekçesiyle verilecek cezanın ertelenmemesi istendi.
Bu gelişme üzerine Didem Y.,  avukatı aracılığıyla Ferda Özmen'den özür diledi. Ferda Özmen ise Didem Y.'nin bir eğitim kurumuna bağışta bulunması karşılığında özrü kabul edip şikayetinden vazgeçeceğini bildirdi. Bu talep üzerine Didem Y., Antalya Eğitim ve Kültür Vakfı'na 3 bin lira bağışta bulundu. Bağış gerçekleşince Ferda Özmen, mahkemede Didem Y. hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini belirtti. Şikayetin geri alınması üzerine Didem Y. hakkındaki dava düştü.
Kendisine yapılan hakareti hak etmediğini belirten Ferda Özmen, "Taciz edici gülmek nasıldır anlamadım. Didem Y. yanımda arkadaşlarım varken önce beni tuvalette itip kaktı, arkasından masada arkadaşlarımla otururken yüzüme içki fırlattı. Ben fark etmedim, daha sonra güvenlik kameralarını izleyen polisler fark etti. Üzerime yanan sigara fırlatmış. Alkol yanıcı bir madde bilindiği gibi, belki de beni yakmak istiyordu. Anlayamadım öfkesini. Ancak yaptığı hakaretin bir cezası olması gerekiyordu. Hiç olmazsa bir eğitim kurumu bundan faydalandı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.