Baro Başkanından 'faciayla İlgili Kamu Görevlileri De Soruşturulsun' Çağrisi

MANİSA Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Soma'da 301 madencinin öldüğü facia ile ilgili haklarında soruşturma izni verilmeyen kamu görevlilerinin bilirkişi raporunda asli kusurlu olduğunun tespit edildiğini belirterek, bir an önce ilgili...

01 Ekim 2014 Çarşamba 18:30
Baro Başkanından 'faciayla İlgili Kamu Görevlileri De Soruşturulsun' Çağrisi






MANİSA Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Soma'da 301 madencinin öldüğü facia ile ilgili haklarında soruşturma izni verilmeyen kamu görevlilerinin bilirkişi raporunda asli kusurlu olduğunun tespit edildiğini belirterek, bir an önce ilgili bakanlıklarca gerekli izinlerin verilmesi çağrısı yaptı.
Manisa Barosu'nun 18- 19 Ekim tarihlerinde yapılacak olağan kongresinde ikinci kez aday olan mevcut Başkan Zeynel Balkız, Teras Restaurant'da toplantı düzenledi. Toplantıda yeni dönemde göreve aday çalışma arkadaşlarını tanıtan Balkız, seçildikleri takdirde hukuk fakültesi mezunlarına avukatlık sınavı konulması için TBMM'nin yasa çıkartması konusunda girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Hukuki yardım sigortası getirilmesi konusunda da çalışma yapacaklarını belirten Balkız, "Herkesin bir hukuki yardım sigortası bulunmalıdır. Adliye ile işi olan avukata poliçe numarasını vererek her türlü hukuki gider bu sigortadan alınmalıdır" dedi.
'DAVAYI UNUTMAYACAK VE SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ'
Soma'da 301 madencinin öldüğü faciayı hatırlatan Baro Başkanı Balkız, "Benim de bizzat onlarla beraber keşfine katıldığım ceza muhakemesi araştırmasında bilirkişiler, raporu sundu. Aynen başlangıçta öngördüğümüz ve bizim de madenin içinde gösterdiğimiz notlar alınmak suretiyle, şirket sahiplerinin dışında, madenin hakiki sahibi olarak Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve Ege Linyit İşletmesi (ELİ), ilaveten burada teftiş yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı İş Müfettişleri, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, bizzat Genel Müdürü ve Genel Müdürlük Müfettişleri asli kusurlu olarak görüldü. Bilirkişi raporunda sorumluluğu tespit edilen yetkili ve görevlilerin soruşturmaya dahil edilmesi için derhal ilgili bakanlıklarca izin verilmelidir. İlgili bakanlıklar halen izin vermemekte direniyorlarsa bu kişiler hakkındaki soruşturma dosyası tefrik edilerek Danıştay kararı beklenmeli ve diğer sorumlular hakkında ceza davası derhal açılmalıdır. Soma yetimleri bize emanettir. Davayı unutmayacak ve sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.