Baro başkanları sınır bölgesine gidiyor

MERSİN/ - MERSİN Baro Başkanı Alpay Antmen, bölgedeki baro başkanlarının Suriye'de yaşanan çatışmalar, buna bağlı olarak gelişen göç hareketlerini yerinde görmek ve yetkililerden bilgi almak için sınır bölgesinde inceleme yapacağını...

02 Temmuz 2015 Perşembe 17:52
Baro başkanları sınır bölgesine gidiyor






MERSİN/ - MERSİN Baro Başkanı Alpay Antmen, bölgedeki baro başkanlarının Suriye'de yaşanan çatışmalar, buna bağlı olarak gelişen göç hareketlerini yerinde görmek ve yetkililerden bilgi almak için sınır bölgesinde inceleme yapacağını açıkladı.
Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlurfa Baro başkanlarının yapacağı inceleme gezisi ile ilgili  açıklama yapan Antmen, Suriye'de devam eden çatışma ve iç savaş ortamı nedeni ile savaştan kaçan yaklaşık beş milyon insanın Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak ve Mısır'a sığındığını, yaşananlardan en etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.
İZLENEN POLİTİKA FİYASKOYA DÖNÜŞTÜ

Türkiye'nin en uzun kara sınırının Suriye ile olduğunu hatırlatan Antmen, şöyle devam etti: 
"Suriye'de başlayan çatışma ve iç savaş ortamında, ülkemizdeki siyasi iktidarın tutarlı, öngörülü, bağımsız bir siyaset izleyememesinin sonucunda ülkemizin izlediği politikaların fiyaskoya dönüştüğü, ülke itibarının ciddi zedelendiği ve yalnızlığa mahkum olunduğu ortaya çıkmıştır. Siyasi istikrarsızlığın kol gezdiği, toprak bütünlüğünün korunamadığı, anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülemediği, egemenliğe saygının kalmadığı, insan ölümlerinin sıradan bir duruma dönüştüğü; Aleviler, Ezidiler, Kürtler, Araplar, Süryaniler, Asuriler ve pek çok etnik ve dinsel grubun saldırıya uğradığı, katledildiği, göçe zorlandığı, IŞİD ve El-Nusra gibi insanlık suçu işlemeye her gün devam eden terör örgütlerinin bölgesel hakimiyet kurdukları Suriye'de kaos, kargaşa ortamı devam etmektedir."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.