Baro Başkanları sınırda inceleme yaptı

Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA, Gaziantep, Adana, Hatay ve Mersin Baro Başkanları, Suriye sınırında inceleme yaptı. IŞİD militanlarının geçen hafta saldırına bulunduğu Kobani sınırında da inceleme yapan Baro Başkanları,...

03 Temmuz 2015 Cuma 15:05
Baro Başkanları sınırda inceleme yaptı






Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA, Gaziantep, Adana, Hatay ve Mersin Baro Başkanları, Suriye sınırında inceleme yaptı. IŞİD militanlarının geçen hafta saldırına bulunduğu Kobani sınırında da inceleme yapan Baro Başkanları, Türkiye'nin Suriye'ye girmesinin macera olacağını bildirdi.
Suriye sınırında incelemelerde bulunmak üzere kente gelen baro başkanları Şanlıurfa Barosu'nda basın açıklaması yaptı. Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, hükümetin Suriye politikasının iflas ettiğini belirterek, "Suriye bataklığında macera arama hem orası hem burası için cinayettir. IŞİD ile mücadele edilecekse bunun izahı vardır, yoksa koridor oluşumuna engel olma adına yapılacak her müdahale insanlığa karşı suçtur” dedi.
Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık da Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi. Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ise Türkiye savaşı geçmişiyle birlikte tartışması gerektiğini belirterek, "Savaş insan haklarının toptan ihlalidir. Savaşlarda mazlumlar acı çeker. 4 yıldır bu sorunla boğuşan bölge illerini görmeden, savaş söylemi ve pozisyonu almak demokratik değildir. Ömrü süreli olan bir hükümetin böylesi bir kararı alması, maceraya atılması doğru değildir” dedi.

Baro başkanları açıklamalarının ardından Kobani sınırındaki Suruç ilçesine gitti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.