Barzani'den Kürt diasporasına 'gösteri' çağrısı

IKBY Başkanı Barzani, ABD ve Avrupa'da yaşayan Kürtlere, "Irak merkezi hükümetinin yaptırımlarının kaldırılması için yasal ve barışçıl gösteriler düzenlemeleri" çağrısında bulundu.

21 Ekim 2017 Cumartesi 00:22
Barzani'den Kürt diasporasına 'gösteri' çağrısı






ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD ve Avrupa'da ikamet eden Kürtlerden bölge üzerindeki yaptırımların kaldırılması için yasal ve barışçıl gösteriler düzenlemelerini istedi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD ve Avrupa'da yaşayan Kürtlere, halkımıza destek için yasal ve barışçıl gösteriler düzenlemeleri, sivil etkinlikler gerçekleştirmeleri çağrısında bulunuyorum. Üzerimizdeki ablukanın kaldırılması için bulunduğunuz ülkelerin vatandaşlarından yardım isteyin." denildi.

Bu süreçte Kürt diasporasına önemli bir sorumluluk düştüğü belirtilen açıklamada, "IKBY'nin mazlum sesini ve halkımızın barışçıl mesajını tüm dünyaya duyurmanızı istiyorum." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Halkımız şu an abluka, tehdit ve toplu cezalandırmaya maruz kalmış durumda. Irak merkezi hükümeti, sadece ne düşündüğünü ifade edip, herhangi bir suç işlemeyen bir halkı 'yasa' adı altında cezalandırmak istiyor. Halkımıza karşı uygulanması arzu edilen cezalar elbette, tüm yasaların ve Irak anayasasının sınırlarını aşmıştır. Aynı zamanda kendi iradelerini, savaşarak ve silah kullanarak halkımıza dayatmak istiyorlar. Bu da yaklaşık 150 bin kişinin evini terk etmesine yol açtı."

Muhabir: İdris Okuducu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.