Başbakan Davutoğlu Esenyurt'ta konuştu

Mehmet AKTARAN / İstanbul,() BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. Davutoğlu, "7 Haziran seçiminin anlamı bu. Ya onların istediği gibi 'Türkiye'nin doğusunun, batısının,...

03 Haziran 2015 Çarşamba 01:20
Başbakan Davutoğlu Esenyurt'ta konuştu






Mehmet AKTARAN / İstanbul,() BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. Davutoğlu, "7 Haziran seçiminin anlamı bu. Ya onların istediği gibi 'Türkiye'nin doğusunun, batısının, ortasının partisi' diye ülke siyasetini bölecekler ya da AK Parti bütün Türkiye'yi birleştirmenin yanında mazlumlara elini uzatacak" dedi.



Davutoğlu, vatandaşlardan, 7 Haziran seçimlerinde mutlaka sandığa gitmelerini isteyerek, "7 Haziran'da sandık önünüzde. Bu meydanı doldurduğunuz gibi, bize gönlünüzü açtığınız gibi size emanetimiz, vasiyetimiz şu ki, inşallah 7 Haziran'da da fevç fevç sandıklara gidin. Gidecek miyiz? O güne kadar da bütün kardeşlerimize, dostlarımıza ahbaplarımıza, 'Gelin hep beraber sandığa gidelim' diyecek misiniz?" şeklinde konuştu.



Davutoğlu, şöyle devam etti:




"Türkiye toplanmış, adına Esenyurt demişler. Karadenizliler, Doğu ve Güneydoğu Anadolular, Roman vatandaşlarımız, Sünniler, Aleviler, Türkler, Kürtler burada. Filistinliler, Bosna-Hersekliler burada. Emin olun şu manzara, AK Parti'yi en iyi anlatan manzara. Milli birliğin hamisi, garantisi kim? Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün garantisi kim? Tek bir yürek miyiz? Bu tek yürek, Filistin, Saraybosna, Semerkant, Buhara, Somali, Arakan için atıyor mu? 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı' diyen cahile bir ders verecek misiniz? 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı, Taksim de bizim Kâbemiz' diyor. Bitlis'te, doğuda da dinden, Diyanet'ten, Medi ne vesikasından bahsediyor. Sen ne anlarsın Medine'den. Medine bizim ruhumuz. Kudüs bizim ruhumuz. Sen ne anlarsın Kudüs'ten. Demirtaş 'Ben Kürtleri temsil ediyorum' diyor. Selahaddin Eyyübi'nin ordusunda yürüyen Türkler, Kürtler, Araplar. Onların çocukları bunlara temsil görevi verir mi? Çanakkele'de Türkler, Kürtler omuz omuza İstanbul'u savundular. Şimdi meydanı bunlara bırakır mı?"

CHP, MHP VE HDP BİRLEŞTİ, BİZE SALDIRIYOR"

CHP, MHP ve HDP'nin birleşerek kendilerine saldırdığını öne süren Davutoğlu, "7 Haziran seçiminin anlamı bu. Ya onların istediği gibi 'Türkiye'nin doğusunun, batısının, ortasının partisi' diye ülke siyasetini bölecekler ya da AK Parti bütün Türkiye'yi birleştirmenin yanında mazlumlara elini uzatacak" dedi. Ahmet Davutoğlu, 28 Şubat, başörtüsü ve katsayı zulmünü partilerinin bitirdiğini, OHAL'i ve DGM'leri kaldırdıklarını, herkesin anadilinde istediği gibi konuşmasını serbest bıraktıklarını vurguladı. Başbakan, birilerinin, "Bu kadar büyük güç Türkiye'ye doğru değil, Türkiye'nin gücünü biraz zayıflatalım" dediğini savunarak, "Türkiye'nin zayıflatılmasına izin verir misiniz? Koalisyon günlerine dönmemize izin verir misiniz? 3 parti ve onları destekleyen 3 illegal örgüt, Pensilvanya ve Kandil çetesi, DHKP/C. Bunların hepsi bir araya gelsin, AK Parti'yi iktidardan etsin. 6 değil, 66'sı bir araya gelse bizi milletten ayırabilir mi?" dedi.



Davutoğlu, "İnşallah Esenyurt bütün metro hatlarının buluştuğu bir ilçe olacak. Halkalı'dan TÜYAP'a kadar gidecek olan hat Esenyurt'tan geçecek. Aynı şekilde, Sefaköy-Avcılar ile TÜYAP'a gidecek olan hat da buradan geçecek. Cumhurbaşkanımıza da, Türkiye'ye ve İstanbul'a yaptığı hizmetler için buradan selam edelim" dedi. Başbakan Davutoğlu, akşam ezanı okunurken konuşmasına bir süre ara verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.