Başbakan Yardımcısı Akdağ: AKUT'u sistemin tam parçası haline getiriyoruz

Başbakan Yardımcısı Akdağ, AFAD ile AKUT arasında imzalanan iş birliği protokolüne ilişkin, "Bu protokolle, öteden beri afet ve benzeri çalışmalara katılan AKUT'u sistemin tam parçası haline getiriyoruz." dedi.

02 Kasım 2017 Perşembe 21:15
Başbakan Yardımcısı Akdağ: AKUT'u sistemin tam parçası haline getiriyoruz






ANKARA - (AA) Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, öteden beri afet ve benzeri çalışmalara katılan derneği sistemin tam parçası haline getirdiklerini belirtti.

AFAD ile AKUT arasında yapılan iş birliği dolayısıyla AFAD Genel Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törene, Akdağ'ın yanı sıra AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı ve diğer yetkililer katıldı.

Akdağ, protokolün, afetlere müdahale ve sonrasındaki iyileştirme çalışmaları ile afetlere karşı farkındalığın arttırılması konusunda çok önemli olduğunu söyledi.

"AFAD'da 2 binin biraz üstünde kadrolu arama kurtarma personeli var"

Türkiye'de afetler ve yardımlar konusunda sistemi yöneten ve koordine eden tek kuruluşun AFAD olduğunu hatırlatan Akdağ, "Şu anda AFAD'da 2 binin biraz üstünde kadrolu arama kurtarma personeli var. Yine AFAD ile birlikte çalışmasını öngördüğümüz 20 binin üzerinde de itfaiye çalışanımız var. Böylece kamuda çalışan 22 bin civarında arama kurtarma personelimiz var diyebiliriz." diye konuştu.

Akdağ, bu kapsamda çalışan gönüllü kuruluşlar da olduğunu ve bunların başında AKUT'un geldiğini belirterek, "AKUT'un 2 binin üzerinde gönüllü arama kurtarma ekibi var. Şimdi AFAD ile AKUT arasında akdedeceğimiz bu protokolle, öteden beri afet ve benzeri çalışmalara katılan AKUT'u sistemin tam parçası haline getiriyoruz. Burada hem AFAD AKUT’a destek olarak AKUT’un gelişmesini temin edecek hem de AKUT, AFAD'a destek olarak bizim afetlere bir bütün olarak yaklaşımımızı kolaylaştıracak." şeklinde konuştu.

İş birliği protokolü, daha sonra Güllüoğlu ve Şalcı tarafından imzalandı.

Muhabir: Enes Duran

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.