BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN FİLM PLATOSUNU GEZDİ

Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - BAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İzmit'te kapatılan Seka Kağıt Fabrikası içindeki eski binalar değerlendiren Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu Seka Film Platosu'nda incelemelerde bulundu. Burada...

19 Aralık 2014 Cuma 13:33
BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN FİLM PLATOSUNU GEZDİ






Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - BAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İzmit'te kapatılan Seka Kağıt Fabrikası içindeki eski binalar değerlendiren Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu Seka Film Platosu'nda incelemelerde bulundu. Burada TRT için çekimleri yapılan Filinta adlı dizinin bir bölümünü de izledi.
Başbakan Yalçın Akdoğan, TRT yöneticileriyle birlikte İzmit'e geldi. Burada Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte kapatılan Seka Kağıt Fabrikası arazinde, 170 dönüm alanda eski binaların değerlendirilmesiyle oluşturulan, bugüne kadar birçok dizi çekiminin de yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ne ait Seka Film Platosu'nu gezdi. Platoda halen çekimleri devam eden Es Film ve Maya Film ortaklığındaki TRT'de yayınlanacak ‘Filinta’ dizisinin 10 dakikalın bölümünü de izleyen Akdoğan, yaptığı konuşmada platoyu çok beğendiğini söyledi.
'ENTRİKALAR, TUZAKLAR VE KUMPASLAR YAPILMIŞ'
Seka Platosunda İstanbul Beyoğlu'nun eski adı olan Pera'nın bire bir canlandırıldığını söyleyen Yalçın Akdoğan, şunları söyledi:
"Pera bire bir canlandırılmış ve dizide kullanılıyor olması önemli bir farklılık. Bu diziden çok şey bekliyoruz. Bu dizi çekim kalitesinden, makyajına kadar uluslararası katkı ve destek alarak dizi sektöründe çıta biraz daha yukarıya çıktı. Mustafa Filinta adalet arayışı içersinde ve öncesinde kendisine kurulan tuzağı ve kumpası boşa çıkartmaya çalışıyor. O dönemde de bir takım entrikalar, tuzaklar, kumpaslar yapılıyormuş. O dönemde de adalet ve hakkaniyet büyük önem taşıyordu. Osmanlıyı ayakta tutan ve büyüten adalet anlayışıdır." 

'TÜRKİYE'NİN BÖLGESEL GÜCÜ VE ETKİSİNİ ARTTIRIYOR'
Son dönemde çekilen diziler ile Türkiye'nin bölgesel gücünün arttığını, ABD'den sonra en fazla dizi ihraç eden ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Akdoğan, "Son dönemde Türkiye'nin bölgesel gücü ve etkisi, bu diziler sayesinde biraz daha arttı. Balkanlardan, Kafkaslara ve Ortadoğuya kadar Türkiye daha çok biliniyor tanınıyor ve merak ediliyor. Dizi sektöründeki bu gelişme hem ihracatımıza katkıda, hem de turizmimize katkıda bulunuyor. Her açıdan Türkiye'nin tanıtımına ciddi katkı sağlayan bir sektör oluşmuş durumda. Hollwood türü yapım önemli, orada çekim teknikleri var ama bu tarih yok, bu karakterler, bu zenginlikler yok. O da bizde var. O sanatsal etkinliklerle bu tarihin birleştirilmesi daha da yankı getirecektir" diye konuştu.
Yalçın Akdoğan, gezinin sonunda güncel konulara ilişkin soru kabul etmedi.
 
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.