Başbakan Yıldırım: Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz

Başbakan Yıldırım, "FETÖ, PKK, DEAŞ örgütlerine göz açtırmadık, açtırmayacağız. Şimdi terörü mahallinde bitirmek için Münbiç'teyiz, Fırat Kalkanı'ndayız, Afrin'deyiz. Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz, orada etkisiz hale getireceğiz." dedi.

19 Haziran 2018 Salı 23:39
Başbakan Yıldırım: Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz






İZMİR

Başbakan Binali Yıldırım, partisi tarafından Karabağlar ilçesinde eski İzmir Pazar Yeri'nde düzenlenen mitingde, kendisini karşılayan kalabalık ve coşkudan büyük mutluluk duyduğunu, buradaki heyecanın 24 Haziran zaferini müjdelediğini söyledi.

Ufuk şehir İzmir'in AK Parti'nin yanında olacağına inandığını dile getiren Yıldırım, AK Parti iktidarının dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdüğünü belirtti.

"Uzaydan gelenler mi yaptı"

Darbelere ve vesayete boyun eğmediklerini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Demokrasimiz büyüdükçe ekonomimiz büyüdü, refahımız yükseldi. Türkiye üretim ekonomisinde ihracatta rekor kırdı. Buradan soruyorum; ey muhalefet, ey CHP, Konak Tüneli'ni, çevre yolunu, Adnan Menderes Havalimanı'nı, Salih Omurtak Kentsel Dönüşümü'nü, İmar Barışı'nı, Sabuncubeli Tüneli'ni kim yaptı? Ovit Tüneli'ni, Bolu Tüneli'ni, Marmaray'ı, Avrasya projelerini kim yaptı, dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor. Onlar konuşur, AK Parti yapar.

İHA'ları, SİHA'ları, milli silahlarımızı, mühimmatımızı, tanklarımızı, toplarımızı, helikopterlerimizi AK Parti yapmadı da uzaydan gelenler mi yaptı? Muhalefete sorarsanız 16 yıldır AK Parti bir şey yapmadı. Bunlarda hiç utanma kalmamış, milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Millet sormaz mı kardeşim, 'AK Parti Türkiye'nin her köşesini imar edip kalkındırırken siz ne yaptınız 16 yıldır?' Yan gelip yattınız, bol bol konuştunuz. Bunlar yaptıklarımızı inkar ediyor. Milletimiz ise AK Parti'yi 16 yıldır iktidar ediyor. Siz bunlara 24 Haziran'da bir kez daha hak ettikleri dilden cevap verecek misiniz? Maşallah manzara ortada, fazla söze gerek var mı?"

"Milletin hafızası saat gibi işliyor"

Yıldırım, Türkiye'de 5 büyük endüstri bölgesinin kurulacağını, bunlardan birinin de Ege Bölgesi'nde olacağını hatırlattı.

İzmir'de bilişim vadisi kuracaklarını, Urla'da büyük bir alanı bilim ve teknoloji üssü haline getireceklerini aktaran Yıldırım, "Türkiye sıçrama yapacak. Sanayi ve teknolojide fark oluşturacak. Bu ülke için yapacak çok işimiz var. İzmir için hayallerimizin sınırı yok. Biz bu milletin hizmetkarıyız. 16 yıldır hayalleri teker teker gerçeğe dönüştüren AK Parti'dir. Sorunları torunlara bırakmayan partidir. Kimse bu milletin hafızası zayıf diye düşünmesin. Milletin hafızası saat gibi işliyor. AK Parti'nin iktidar yılları milletimizin her alanda atılımlarıyla imza attığı bir dönem. Hayal bile edilemeyen birçok projeyi gerçeğe dönüştürdük. İçine kapalı Türkiye'yi dünyaya açtık."

"Amansız mücadelemiz devam ediyor"

Başbakan Yıldırım, siyaseti Türk milletiyle yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir. Ayrımcılık yapan bizden değildir! Fitnecilik yapan bizden değildir! Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden siyaset yapan bizden değildir! Biz Diyarbakır'da da aynı şeyi, İzmir'de de aynı şeyi konuşuruz. Biz 81 milyonu kucaklarız, ayrı gayrımız yok. Biz birlikte Türkiye'yiz, kardeşiz, biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyiz, inancına karışmayız. Çünkü AK Parti milletin partisidir. Birliğimize, dirliğimize gelen her türlü tehlikeye karşı amansız mücadelemiz devam edecek. Suriye'de, Irak'ta, Kandil'de yuvalanan terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz devam ediyor. FETÖ, PKK, DEAŞ örgütlerine göz açtırmadık, açtırmayacağız. Şimdi terörü mahallinde bitirmek için Münbiç'teyiz, Fırat Kalkanı'ndayız, Afrin'deyiz. Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz, orada etkisiz hale getireceğiz."

Mehmetçiğin gece gündüz demeden operasyon yaparken, muhalefet adaylarının Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettiğini söyleyen Yıldırım, "Onlara bunun hesabını sandıkta soracak mıyız? Milletin askerini, yaşlı, genç, sivilleri gözünü kırpmadan öldüren, Kobani isyanını başlatanlara, destek verenlere sandıkta hesap soracak mısınız?" diye sordu.

Başbakan Yıldırım, muhalefetin tek planının Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek olduğunu belirterek, "Uğraşmayın boşuna o milletin adamı, millet onu bağrına basmış, siz söküp atamazsınız." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.