Başkan Sekmen: Erzurum'da Kayak Kaymayan Ve Ata Binmeyen Kalmayacak

Zafer KUMRU/ERZURUM, () - ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'a has sporların ön plana çıkması için çaba harcadıklarını belirterek, "Erzurum'da kayak kaymayan ve ata binmeyen kalmayacak" dedi. Müceldili...

06 Kasım 2014 Perşembe 12:42
Başkan Sekmen: Erzurum'da Kayak Kaymayan Ve Ata Binmeyen Kalmayacak






Zafer KUMRU/ERZURUM, () - ERZURUM Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'a has sporların ön plana çıkması için çaba harcadıklarını belirterek, "Erzurum'da kayak kaymayan ve ata binmeyen kalmayacak" dedi.
Müceldili Konağında Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, her yıl Erzurum'da Cumhuriyet Kupası Atlı Cirit Müsabakaları düzenleyeceklerini söyledi.
İlk Altı Cirit karşılaşmalarının 14-16 Kasım tarihleri arasında yapılacağını belirten  Başkan  Sekmen, kupa maçlarına Erzurum yöresinden 12 takımın katılacağını anlattı. Cumhuriyet Kupası müsabakalarını önümüzdeki yıldan itibaren 29 Ekim'den önce yapacaklarını kaydeden Başkan Sekmen şöyle konuştu:

"Hem Cumhuriyet Bayramına da bir spor faaliyetiyle girmiş olacağız. Amaç cirit sporunun desteklenmesi ve daha faal hale getirilmesi. Erzurum'da ata binmeyen, cirit bilmeyen, kayak bilmeyen gencimiz kalmamalı. Hedefimiz uluslararası düzeyde sporcular çıkarmak. Belediye bünyesinde spor müdürlüğü ve Spor A.Ş. kurduk. Cirit, güreş, kayak, paten takımlarımız faaliyet gösterecek."
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan da, Başkan Sekmen'e ata sporu cirite verdiği destek nedeniyle  forma hediye etti.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.