Başkan tapuyu aldı, Rektör'e mesaj gönderdi

DENİZLİ'nin Serinhisar İlçesi'ne Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı yüksekokul kurulması için Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, 184 bin liraya 77 dönüm araziyi satın aldı. İlçeye Sosyal Güvenlik Meslek Okulu kurulması için aldığı...

30 Ağustos 2015 Pazar 22:05
Başkan tapuyu aldı, Rektör'e mesaj gönderdi






DENİZLİ'nin Serinhisar İlçesi'ne Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı yüksekokul kurulması için Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, 184 bin liraya 77 dönüm araziyi satın aldı. İlçeye Sosyal Güvenlik Meslek Okulu kurulması için aldığı tapuyu Pamukkale Üniversitesi'ne devretmeye hazır olduğunu söyleyen Kobaş, üniversite yönetiminden destek beklediklerini söyledi.
Daha önce Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı Serinhisar Tütün Eksperliği Meslek Yüksek Okulu açılmış, ancak okulun yeteri kadar tercih edilmemesi nedeniyle kapatılmasına karar verilmişti. İlçeye Pamukkale Üniversitesi'nin bir bölümünün açılması için kolları sıvayan AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, ilçede 12 hissedarı bulunan, hissedarlar anlaşamadığı için izale-i şuyu davasıyla satışa çıkarılan 77 dönüm büyüklüğündeki araziye talip oldu. Başkan Kobaş, belediye adına ihaleye girerek 184 bin lira bedelle 12 hissedarın anlaşamadığı 77 dönüm araziyi satın aldı. Eylül ayında yapılacak Belediye Meclisi toplantısında tarla olarak görülen araziyi imara açılacak ve eğitim alanı olarak belirleneceği belirtildi.
İlçeye yüksekokul açılmasının Serinhisar halkının hayali olduğunu söyleyen AK Partili Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'ya mesaj göndererek, Sosyal Güvenlik Meslek Yüksek Okulu kurulması için destek beklediklerini söyledi.
Arazinin tapusunu gösteren Kobaş, "İlçemize yüksekokul kurulması, halkımızın hayali. Serinhisar'ın hayallerini bir bir gerçekleştirmek istiyoruz. Belediye olarak 77 dönüm arazi aldık. İmar için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Bu araziyi yüksekokul kurulması için Pamukkale Üniversitesi'ne devretmeye hazırız. Üniversite yönetiminden destek bekliyoruz. Bu konu bizim için hayati öneme sahip. Serinhisar'ın kabuğunu bu şekilde kıracağını düşünüyor ve inanıyoruz. Herkesten de bu noktada destek bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.