Başkent’te kadınlardan renkli Dünya Kadınlar Günü kutlaması

Ümit KOZAN, Tahsin GÜNER/ANKARA, () - ANKARA’da bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli aktivitelerle kutladı. DİSK öncülüğünde Dünya Kadınlar Günü etkinliği için 'Kadın Dayanışması' adı...

08 Mart 2015 Pazar 18:07
Başkent’te kadınlardan renkli Dünya Kadınlar Günü kutlaması






Ümit KOZAN, Tahsin GÜNER/ANKARA, () - ANKARA’da bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli aktivitelerle kutladı.
DİSK öncülüğünde Dünya Kadınlar Günü etkinliği için 'Kadın Dayanışması' adı altında Kolej Kavşağı'nda buluşan kadınlardan oluşan kalabalık, Ziya Gökalp Caddesi'ndeki etkinlik alanına düdük çalarak ve kadın şiddetine karşı sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Kadınlar yürüyüş sırasında ellerinde, 'Eşitlik yoksa, aşk yalan', 'Kadın kadındır, çiçek babandır', 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz', 'Sokak değil, erkek öldürür',  'Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz için yürüyoruz', 'Ahlakınız batsın', 'Kıyamet koptu kopacak kadınlar zincirleri kırdı kıracak' pankartları taşıdı.
Ziya Gökalp Caddesi'ne gelen kalabalık arasındaki bir grup kendileri için gösterilen alan dışına çıkarak, Kızılay Meydanı'na geçmek istedi. Etkinlik için müsaade edilen alan dışına çıkılmaması ikazı yapılan polis anonsunda 'Sizlere müdahale etmek istemiyoruz' uyarısında bulunuldu.
Daha sonra kadınlar kendileri için gösterilen alanda halaylar çekip, şarkılar söyleyerek kutlama yaptı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.