Başkentteki eski havagazı fabrikası kaldırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesince, metruk halde bulunan eski havagazı ve elektrik üretim fabrikası kaldırıldı.

03 Ocak 2018 Çarşamba 16:00
Başkentteki eski havagazı fabrikası kaldırıldı






ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bir dönem asbest iddialarıyla gündeme gelen fabrikanın, asbestle ilgili yönetmelik dikkate alınarak söküldüğü ve alanın temizlendiği belirtildi.

Yıkım çalışmalarının, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dava Dairesi'nin 27 Eylül 2017'de yürütmenin durdurulması kararını kaldırılmasının ardından yeniden başlanıp bitirildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Asbestle ilgili çalışmalarda, sağlık ve güvenlik önlemleri hakkında yönetmelik ve konuyla ilgili yönetmelikler hükümlerine göre asbest söküm uzmanlarından oluşan ekip tarafından söküm ve temizliğe başladık. Çalışmalarımız 2017 yılının mayıs ayı ortasında tamamlandı. 19 Kasım 2017'de fabrikanın 15 noktasından Türkak tarafından yetkili laboratuvarca numune alınarak inceleme yapıldı. 22 Kasım 2017'de laboratuvar sonuçlarının olumlu şekilde gelmesinin ardından fabrikanın metal aksamlarının söküm ve yıkımına başladık. 26 Aralık'ta da söküm, yıkım ve moloz kaldırma çalışmaları bitirilerek, uzun zamandan beri metruk halde bulunan eski Havagazı ve Elektrik Üretim Fabrikasının yıkım süreci tamamlanmış oldu."

Muhabir: Ayşe Şensoy

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.