Başsavcılık'tan 'hamile çocuk' açıklaması

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hamile çocuklar ve tecavüz söylentileriyle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Cezaevine hamile olan iki çocuğun bulunduğu, ancak ikisinin de tutuklanmadan önce...

28 Nisan 2015 Salı 16:28
Başsavcılık'tan 'hamile çocuk' açıklaması






İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hamile çocuklar ve tecavüz söylentileriyle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Cezaevine hamile olan iki çocuğun bulunduğu, ancak ikisinin de tutuklanmadan önce hamile kaldıkları belirtildi.
Basında yer alan bazı haberler üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 18 yaşından küçük toplam 10 çocuk tutuklu bulunduğu yer aldı. Yaşları ve cinsiyetleri dikkate alınarak çocuklara mahsus iki bölüme konulan çocuklardan 6'sının bir ünitede, 4'ünün ise başka bir ünitede barındırıldığı bildirildi.
Burada bulunan tutuklulardan N.G.'nin 10 Şubat 2015 tarihinde İzmir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmasıyla kuruma alındığı, geldiğinde 16 haftalık hamile olduğunun doktor raporuyla tespit edildiği kaydedildi. Bu tutuklunun kurumda barındırıldığı süre içerisinde tüm sağlık muayene ve kontrollerinin ilgili sağlık kurumlarında aksatılmadan yerine getirildiği, yaklaşık 2.5 aylık süre içerisinde toplam 21 defa muayene ve kontrol amaçlı olarak sağlık birimlerine sevk edildiği ifade edildi. B.K.'nın da 20 Şubat 2015 tarihinde İzmir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandığı, kuruma geldiğinde 3 haftalık hamile olduğunun doktor raporu ile tespit edildiği belirtildi. Bu tutuklunun da kurumda barındırıldığı süre içerisinde tüm sağlık muayene ve kontrollerinin ilgili sağlık kurumlarında aksatılmadan yerine getirildiği, yaklaşık 2.5 aylık süre içerisinde toplam 22 defa muayene ve kontrol amaçlı olarak sağlık birimlerine sevk edildiği bildirildi.
HAMİLE DEĞİLMİŞ
Başsavcılık açıklamasında, R.U. isimli çocuğun da Turgutlu Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak, 27 Mart 2015 tarihinde kuruma alındığı, geldiğinde hamile olduğunu beyan ettiği, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda bunun doğru olmadığının anlaşıldığı bilgisi verildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:
"Aliağa Kampüsü'nde yer alan İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, hamile olan veya olmayan hiçbir çocuk tutuklu, gazete haberlerinde zikredilen hücre tabir edilen bölümlerde barındırılmamış olup, tamamı sadece çocuk tutuklulardan oluşan ünitelerde barındırılmışlardır. Çocuk tutuklu B.K.'nın 7 Nisan 2015 tarihinde kalmakta olduğu ünitede rahatsızlanması üzerine, sözlü talebi ve dilekçesi doğrultusunda bir süreliğine tekli odaya alınmış, daha sonra ünitesine geri dönmüştür. Hamileliği Ceza İnfaz Kurumu'nda başlayan hiçbir çocuk bulunmamakta olup, habere konu 2 çocuğun kuruma giriş tarihleri itibariyle hamile oldukları doktor raporları ile belirlenmiştir. İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda A takımı adı altında bir grup kurulduğu iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.