Bayram arifesinde bit pazarında yoğunluk

ADANA'da bayram arifesinde, 5 liraya tişört ve gömlek, 2 liraya ayakkabı almak isteyenler bit pazarına akın etti. Pazarda tezgah açanlar, Suriyeliler nedeniyle işlerinin iyi olduğunu söyledi. Merkez Seyhan İlçesi'nin Kocavezir Mahallesi'ndeki...

16 Temmuz 2015 Perşembe 15:24
Bayram arifesinde bit pazarında yoğunluk






ADANA'da bayram arifesinde, 5 liraya tişört ve gömlek, 2 liraya ayakkabı almak isteyenler bit pazarına akın etti. Pazarda tezgah açanlar, Suriyeliler nedeniyle işlerinin iyi olduğunu söyledi.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Kocavezir Mahallesi'ndeki Güney Kuşak Bulvarı'na kurulan bit pazarında yer kapmak için geceden gelip, sabaha kadar tezgah ve sergisinin başında bekledi. Tezgahlarında ikinci el ürünlerin yer aldığı bit pazarı, özellikle maddi durumu iyi olmayanların akınına uğrarken, pazar esnafı da müşteri kapabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.
YERİNDE TADİLAT YAPILDI
Bit pazarında, gömlek ve tişört arayanlar istedikleri renk ve modelleri yakışıp yakışmadığını kontrol için sokakta giyip çıkardı. Pantolon arayanlar ise zor da olsa kendi kıyafetlerinin üzerinden giyip çıkarmaya çalıştı. Beden ve boyu büyük olanlar ise cadde kenarında hazır bekleyen terziye koştu. Ayak üstü müşterisinin boy ve bel ölçüsünü alan terzi, bir dakika gibi kısa sürede pantolonları istenilen ebatlara getirip teslim etti. Pratik terzi, 5 ile 10 lira arasında fiyata alınan pantolonun boyunu 2, belini ise 3 TL'ye tamir etti.
SURİYELİLER İŞLERİ ARTIRDI
İç savaştan kaçıp Adana'ya gelen Suriyelilerin de büyük ilgi gösterdiği bit pazarında satışların geçtiğimiz yıllara göre daha iyi olduğunu söyleyen esnaf, "Herkes bütçesine göre alışveriş yapıyor. Parası olan, durumu iyi olan buralara uğramaz, bizim müşterilerimiz parası olmayanlar. Onlar da 1 ile 5 lira arasında değişen fiyatlara istedikleri her şeyi alabiliyor. Bu sene Suriyelilerden dolayı işlerimiz daha iyi oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.