BDP ilçe başkanı PKK'YA 3 çocuk götürüp teslim etmiş

Terör örgütü PKK'ya ilçesinden topladığı çocukları arabasına bindirerek götürmeye kalkan BDP ilçe başkanı jandarmanın yol kontrolünde yakalandı.

28 Şubat 2015 Cumartesi 13:24
BDP ilçe başkanı PKK'YA 3 çocuk götürüp teslim etmiş






BDP ilçe başkanı PKK'YA 3 çocuk götürüp teslim etmiş

BİTLİS’te yol kontrolü yapan polislerin şüphe üzerine bir araçta yaptıkları kimlik kontrolunde PKK'ya götürülmek üzere 2'si 18, 1'i ise 18 yaşından küçük 3 kişi, araçta bulunan DBP Bulanık İlçe Başkanı Devrim Filiz ve yanında bulunan bir örgüt üyesi ile birlikte toplam 5 kişi gözaltına alındı. Çocuklar ailelerine teslim edilirken, İlçe Başkanı Devrim Filiz ve R.A. ile H.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kimlik kontrolu sırasında yakalananlarla ilgili Bitlis Valiliği açıklamada bulundu. Açıklamada, Muş’tan Bitlis'e gitmekte olan 49 AD 2078 plakalı araç, Bitlis'in Güroymak İlçesi girişinde durdurularak kimlik kontrolu yapıldı. Kimlik kontrolü sırasında 2’si 18 yaşında, 1'i ise 18 yaşından küçük 3 öğrencinin Muş'tan alınarak terör örgütünün kırsal alanına götürülmek istendiği belirlendi. Bunun üzerine araçta bulunan DBP Bulanık İlçe Başkanı Devrim Filiz ile örgüt üyesi olduğu belirtilen R.A. gözaltına alındı. Çocukların alınan ifadelerinde ise bu kişilerden şikâyetçi oldukları belirtildi.
Devrim Filiz ve R.A.'nın ifadeleri doğrultusunda Bulanık İlçesinde de H.T. adlı bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, olayla ilgili 1 kişi hakkında ise yakalama kararı alındığı açıklandı. Çocukların ise ailelerine teslim edildikleri belirtildi.
Son Güncelleme: 28.02.2015 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.