Belçika'da her yıl bin kişi "şeytan çıkarmak" için kiliselere başvuruyor

Belçika'da lahiyat Profesörü Rik Torfs, her yıl yaklaşık bin kişinin "şeytan çıkarmak" için kilisiye başvurduğunu iddia etti.

19 Nisan 2018 Perşembe 15:28
Belçika'da her yıl bin kişi






BRÜKSEL (AA) - Belçika'da her yıl yaklaşık bin kişinin "şeytan çıkarmak" için kilisiye başvurduğu iddia edildi.

Belçika'nın Flamanca yayın yapan De Morgen gazetesine konuşan İlahiyat Profesörü Rik Torfs, Belçika'da bazı kilisilerde rahiplerin "şeytan çıkarma" seansları düzenlediğini kaydetti.

Torfs, 2005'ten bu yana Vatikan'da bu alanda özel dersler verildiğini, derslerin ilahiyatçı, psikolog, doktor, kriminoloji uzmanı ve tarihçiler tarafından yürütüldüğünü aktardı.

Resmi istatistikler bulunmamasına rağmen Belçika'da her yıl yaklaşık bin kişinin kiliselere "şeytan çıkarmak" için başvurduğunu da belirten Torfs, özellikle Flaman bölgesinde bulunan Averbode Manastırı'na talebin yoğun olduğunu ifade etti.

Torf, bu sürecin filmlerde yansıtıldığı gibi "sihir ya da büyücülük" içermediğini, daha ziyade bir "ruhsal arınma ve terapi" şeklinde yapıldığını vurguladı.

Averbode Manastırı'nın Başrahibi Marc Fierens de kendisinin piskoposluk tarafından "şeytan çıkarıcı" olarak görevlendirildiğini, başvuranların çoğunun sıkıntılarını dinlediklerini ve bunları dini açıdan değerlendirerek dua ettiklerini anlattı.

Muhabir: Şerife Çetin

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.