Belediyenin eşekleri kadrolu, üniversite mezunu çalışanı sözleşmeli!

Mardin Artuklu'da belediyenin temizlik hizmetlerinde kullanılan eşekler kadroya alınırken, üniversite mezunu gençlerin sözleşmeli ve geçici çalıştırılması tepkilere neden oluyor.

14 Ekim 2017 Cumartesi 22:12
Belediyenin eşekleri kadrolu, üniversite mezunu çalışanı sözleşmeli!






Belediyenin eşekleri kadrolu, üniversite mezunu çalışanı sözleşmeli!


İşsizliğinin bir türlü önlenemediği Türkiye'de, sözleşmeli - kadrolu çalışan uygulamasında çarpık görüntüler ortaya çıkıyor. Mardin'in Artukli ilçesinde geçici sözleşmeli işçi olarak çalışan üniversite mezunu genç, sokakları birlikte temizlediği eşeğin kadrolu olduğunu öğrenince şaşkına döndü.

Üniversite mezunu genç, polis olmak isterken girdiği belediyede sözleşmeli geçici işçi oldu. Belediyenin temizlik hizmetlerinde göreve başlayan Şehmus Uytun, Artuklu'da çalışırken, yanına ilçede yoğun olarak kullanılan eşeklerin kadrolu olduğunu öğrenince şaşkına döndü.

Artuklu Üniversitesi Ön Lisans Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu'nu bitirdikten sonra iş arayan Şehmus Uytun, iş bulamayınca belediyeye İŞKUR üzerinden sözleşmeli geçici işçi olarak girdi.

Hayalinde polis olmak olduğunu, bunun için çalıştığını kaydeden Sehmus Uytun, anne ve babasının hastalık nedeniyle çalışamadığını ve kız kardeşini okutmak, evin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu dile getirdi.

Şehmus Uytun, aldığı maaşın hakkını vermek gerektiği için severek çalıştığını belirtirken, Artuklu Belediyesi'nin kadrolu eşeğinden destek alarak Mardin sokaklarını temizliyor.

7 aydır sözleşmeli çalıştığını kaydeden Uytun, "Aldığım paranın helal olması için işimi severek yapıyorum. Mardin’in dar sokaklarına araç girmediği için eşekler ile çöp topluyoruz. Mahalle temizliği yapıyorum günde en az 8 sokak temizliyorum" dedi.


Ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda olduğunu belirten Uytun, kendisinin üniversite mezunu olduğunu ve sözleşmeli çalıştığını belirtirken, sokakları temizlerken kullandığı eşeğin ise belediyede kadrolu olduğunu söyledi. Uytun, "Çalıştığım eşek evet kadrolu ama maaşlarını da alıyorlar. Eşeklerin maaşı saman ve kalacak yer. Bu konuda bir şey diyemem. Benim hayalim ailemi geçindirebileceğim bir iş. Babam geçmiş yıllarda iş yerinde rahatsızlandı ve bir daha çalışamadı. Annem de sözleşmeli işçiydi süresi dolduğu için şimdi işsiz. Bir kız kardeşim var lisede okuyor. Evin ihtiyaçlarını karşılamak için ben çalışmak durumundayım" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.