Berberler o yasaya tepkili

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - MANİSA Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, yürürlüğe giren Perakende Yasası Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile berber dükkanı açacak olanlardan esnaf sicil ve oda kayıtlarında 'ustalık...

03 Mart 2015 Salı 17:30
Berberler o yasaya tepkili






Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - MANİSA Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, yürürlüğe giren Perakende Yasası Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile berber dükkanı açacak olanlardan esnaf sicil ve oda kayıtlarında 'ustalık belgesi' istenmeyecek olmasına tepki gösterdi.
Geçen 29 Ocak'ta, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6585 Sayılı Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 21. maddesi gereğıince esnaf sicil ve oda kayıtlarında ustalık belgesi istenmeyecek. Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, yürürlüğe giren kanuna tepki gösterdi. Yeni çıkan kanundan etkileneceklerini belirten Bartu, "Berber ve kuaförler, meslekleri itibariyle diploma veya ustalık belgesini 6 senede alıyor. Fakat bu yasa ile şimdi önüne gelen dükkan açacak. Haksızlık yapılıyor. Bu yasa bize sıkıntı çıkaracak. Böyle bir kanunun çıkması bizleri gerçekten şaşırttı. Bu kanundan pazarcıların mağdur olmasını beklerken meslek olarak bizler mağdur olacağız. Bazı yerlere danıştığımızda diyorlar ki 'Pazarcının mandalina satmak için ustalık belgesi mi alması gerekiyor.' Bizimkisi öyle sıradan bir meslek değil. Biz el emeği ile çalıştığımız gibi sanatımızı icra ediyoruz" dedi.
'REKABET ÇOĞALACAK'

Yeni kanunun berberler ve kuaförler arasında rekabetin artmasına neden olacağını da vurgulayan Bartu, "Sanatkar olduğumuz için ustalık belgesi olması gerekiyor. Şimdi hangi usta kalfasını çıraklık eğitimine yollar? Düşünüyorum, işin içinden çıkamıyorum. Bu mesleği yapan da yapmayan da herkes dükkan açabilecek. Bizim için acı bir dönem olacak" konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.