Beyaz Saray'dan Lübnan'daki siyasi duruma ilişkin açıklama

Beyaz Saray'dan Lübnan'daki siyasi duruma ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "ABD, bütün devlet ve tarafları Lübnan'ın egemenliği, bağımsızlığı ve anayasal sürecine saygı duymaya çağırıyor." denildi.

11 Kasım 2017 Cumartesi 23:44
Beyaz Saray'dan Lübnan'daki siyasi duruma ilişkin açıklama






ANKARA (AA) - ABD, bütün devlet ve taraflara, Lübnan'ın egemenliği, bağımsızlığı ve anayasal sürecine saygı duyma çağrısında bulundu.

Beyaz Saray'dan Lübnan'daki siyasi duruma ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"ABD, bütün devlet ve tarafları, Lübnan'ın egemenliği, bağımsızlığı ve anayasal sürecine saygı duymaya çağırıyor. Bu hassas zamanda, ABD ayrıca, Lübnan'ın içindeki milis veya Lübnan'ın istikrarını tehdit edecek, Lübnan hükümet kurumlarına zarar vermeye çalışacak ve Lübnan'ı bölgede diğerlerini tehdit etmek için temel olarak kullanacak herhangi dış güçlerin çabalarını reddediyor."

Lübnan Başbakanlığı görevini bıraktığını duyuran Saad Hariri'nin, Lübnan kurumlarının güçlendirilmesi, terörle mücadele ve mültecilerin korunmasında ABD'nin güvenilir bir partneri olduğu vurgulanan açıklamada, "ABD, Lübnan Silahlı Kuvvetleri ve diğer Lübnan devlet güvenlik güçlerinin, Lübnan'daki tek yasal güvenlik otoriteleri olduğunu kesin olarak yineliyor." değerlendirmesi yapıldı.

Muhabir: Zuhal Demirci

Anahtar Kelimeler:
ABDDünyaBeyaz SarayLübnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.