Bindikleri bot batan kaçaklar kurtarıldı

Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, lastik botlarının batmasıyla gece adaya sığınan 31 kaçak, olumsuz hava şartları yüzünden sabaha karşı kurtarılabildi. Adada ateş yakarak bekleyen kaçakların sağlık durumlarının...

19 Nisan 2015 Pazar 11:28
Bindikleri bot batan kaçaklar kurtarıldı






Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, lastik botlarının batmasıyla gece adaya sığınan 31 kaçak, olumsuz hava şartları yüzünden sabaha karşı kurtarılabildi. Adada ateş yakarak bekleyen kaçakların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Gece de aynı gruptan biri bebek 3 kaçak kurtarılmıştı.
Bitez Mahallesi Adaboğazı Mevkisi açıklarında TCSG-1 Nolu bot ile devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, gece küçük bir adacık üzerinde üç kişiyi tespit etti. Sahil Güvenlik ekipleri, biri bebek, biri kadın üç kişiyi adacıktan kurtardı. Vücut ısıları düştüğü için hipotermi tehlikesi geçiren üç kaçak, hastaneye kaldırıldı. Kurtarılan kaçakların bir grupla denize açıldığının ve botlarının battığının öğrenilmesi üzerine ekipler harekete geçti.
Görecek Adası üzerinde kalabalık bir grubun bulunduğu belirlendi. Sert rüzgar ve kayalıklar nedeniyle adaya ulaşılamadı. Bunun üzerine Bodrum Deniz Kurtarma ve UMKE ekiplerinden destek istendi. Çalışmalara katılan Bodrum Deniz Kurtarma ve UMKE ekipleri, saat 05.00 sıralarında zodyak botla adaya ulaştı. Zodyak bota alınan kaçaklar, Sahil Güvenlik botuna nakledildi. Beşi İran, biri Afganistan ve diğerleri Suriye uyruklu 31 kaçak, Bodrum Milta Marina'dan karaya çıkartıldı. Geceyi ateş yakarak geçirmelerine rağmen soğuktan olumsuz etkilenen bazı kaçaklar, marinaya çağrılan ambulansta kontrol edildi. Sağlık durumlarında herhangi bir sorunun bulunmaması üzerine TCSG-1 Nolu Bot Komutanlığı'na götürüldü. Gece kurtarılan ve hastanedeki tedavileri tamamlanan diğer üç kaçak da komutanlığa getirildi. Gerekli işlemlerinin tamamlanmasının ardından toplam 34 kaçağın Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Büro Amirliği'ne teslim edileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.