Bingöl'de 'çocuğa cinsel istismar' davasında, 6 uzman çavuşa hapis cezası (2)

İYİ HAL İNDİRİMİ Bingöl'de, 16 yaşındaki E.A.'ya 2 yıl boyunca tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 8 uzman çavuş ile ilgili davada 6 sanık 'iyi hal' indirimi yapılarak 1 yıl ile 7 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı....

29 Mart 2015 Pazar 16:05
Bingöl'de 'çocuğa cinsel istismar' davasında, 6 uzman çavuşa hapis cezası (2)






İYİ HAL İNDİRİMİ Bingöl'de, 16 yaşındaki E.A.'ya 2 yıl boyunca tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 8 uzman çavuş ile ilgili davada 6 sanık 'iyi hal' indirimi yapılarak 1 yıl ile 7 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklar hakkında yakalamanın yer almadığı kararda ceza indirimi 'yargılama sürecindeki tutum ve davranışları ile cezanın sanık üzerindeki olası etkisi' dikkate alınarak uygulandı.
Sanıklardan M.K., S.K., H.Y.'nin cezaları ise 2 yıldan düşük olması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kapsamında 5 yıl ertelendi. Davayı takip eden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi kararı değerlendirerek, cezalandırmanın yetersiz olduğunu, işlenen suçun ağırlığı ile bağdaşmadığını, yasal hükümlerin sanıkların lehine uygulanmasına yoluna gidildiğini belirterek, "Nitelikli ve ağırlaştırılmış unsurlar uygulanmayarak sanıklar korunmuş. Adaletsiz ve kabul edilemez bir karardır, temiz yoluna gideceğiz" diye konuştu.    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.