Bir haftada 61 terörist etkisiz hale getirildi

Ülke genelinde 26 Mart-2 Nisan arasında yürütülen iç güvenlik operasyonlarında 6'sı sözde üst düzey örgüt üyesi 61 terörist etkisiz hale getirildi, Irak'ın kuzeyine dün düzenlenen hava harekatında ise 8 hedef imha edildi.

02 Nisan 2018 Pazartesi 16:16
Bir haftada 61 terörist etkisiz hale getirildi






ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca bin 385 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 206, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 19, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 853, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 13 zanlı gözaltına alındı.

Yapılan planlı operasyonlarda, bin 91'i terör suçları, 75'i düzensiz göç ve 3 bin 679'u uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 845 kişi yakalandı.

Düzenlenen iç güvenlik operasyonlarda 40'ı ölü, 10'u sağ, 11'i teslim olmak üzere toplam 61 terörist etkisiz hale getirildi.

Örgütün sözde üst düzey üyeleri etkisiz hale getirildi

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesinde mavi kategoride yer alan Ferhat kod adlı Necmettin Kutum, turuncu kategoride yer alan Mahir kod adlı Cihan Kıt, gri kategoride yer alan Delila kod adlı Zeyne Miran, Baran kod adlı Haydar Gül ve Demhat kod adlı İsmail Özdemir ile sözde lider kadrodaki İran uyruklu Harun kod adlı terörist de bulunuyor. Bu teröristlerin, örgütün sözde üst düzey üyelerinden olduğu belirtildi.

Diyarbakır, Batman, Hakkari, Siirt, Adıyaman, Mardin, Tunceli, Osmaniye ve Bingöl'de yürütülen operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanılan 28 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 3 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince 245 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 42 el bombası, aralarında 4 füzenin de yer aldığı 48'i ağır ve uzun namlulu olmak üzere 55 silah ile 4 bin 14 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Irak'ın kuzeyinde 8 hedef imha edildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise, dün Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklarca Irak'ın kuzeyindeki Hakurk-Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında teröristlerce barınak ve sığınak olarak kullanılan 8 hedef imha edildiği kaydedildi.

Muhabir: Sertaç Bulur-Sarp Özer

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.