Bisikletle Avrupa Turu

Ahmet ACAR/DEMRE(Antalya), () - BİSİKLETLE Avrupa turuna çıkan Belçikalı hemşire 50 yaşındaki Griet Tierens ile mimar 53 yaşındaki Tim Timmermans, Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi. Dört ay önce bisikletle Belçika'dan yola çıkan ikili...

07 Kasım 2014 Cuma 10:14
Bisikletle Avrupa Turu






Ahmet ACAR/DEMRE(Antalya), () - BİSİKLETLE Avrupa turuna çıkan Belçikalı hemşire 50 yaşındaki Griet Tierens ile mimar 53 yaşındaki Tim Timmermans, Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi.
Dört ay önce bisikletle Belçika'dan yola çıkan ikili sırasıyla Fransa, İtalya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Mekedonya, Arnavutluk ve Yunanistan'ı geçerek Türkiye'ye ulaştı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara üzerinden Nevşehir'e geçen bisikletli çift, Kapodokya'yı gezdikten sonra Aksaray, Konya, Isparta üzerinden Pamukkale'ye geldi. Oradan Muğla'ya geçen Belçikalılar, Fethiye ve Kaş'ı geçerek Demre'ye ulaştı. 1 hafta sonra Antalya'da turlarını bitirecek olan Belçikalılar, toplam 4 bin kilometre yol katetmiş olacak.
SÜRÜCÜLERİN BİSİKLETLİLERE SAYGISI YOK

Mimar Tim Timmermans gündüz saatlerinde yol aldıklarını, geceleri ise çadırda konakladıklarını söyledi. Timmermans, otomobille çok hızlı gezildiği için çok az yer görebildiklerini, bu nedenle bisikleti tercih ettiklerini belirterek şöyle dedi:
"Bizler çok yer, çok şey görebilmek için bisikletle yola çıktık. Gezdiğimiz ülkeler içinde tarih, doğa ve kültür zengini olan tek ülke Türkiye. İstanbul, Kapadokya, Pamukkale harika yerler. Her yer tarih dolu. Ancak sürücülerin bisikletlilere saygısı yok. Çok rahatsız ediyorlar. Konya dışında bisiklet yolu olan şehir yok. İstanbul, bisikletliler için çok zor bir şehir. Türkiye'de bisiklete binen, bisiklet yolculuğu yapan insan neredeyse yok."
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.