Bodrum'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve meşalelerle düzenlenen fener alayı yürüyüşünde teröre lanet...

29 Ekim 2014 Çarşamba 22:31
Bodrum'da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı






Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve meşalelerle düzenlenen fener alayı yürüyüşünde teröre lanet yağdırdı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yılı nedeniyle Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı'na Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon eşi Hülya Kocadon ve kızı Zeynep Kocadon ile binlerce Bodrumlu ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Düzenlenen fener alayına ünlü modacı Cemil İpekçi ile sinema sanatçılarından Melek Görgün ve Akrep Nalan'da destek verdi. Bodrum Motosiklet Kulübü, Bodrum Bisiklet Kulübü, Bodrum Vosvasagen Derneği üyelerinin motosiklet, bisiklet ve otomobilleri ile katıldığı fener alayı Milta Marina A.Ş. önünden yürüyüş ile başladı. Yürüyüş sırasında neyzen Tevfik Caddesi'ndeki bar ve eğlence mekanlarında sürekli 10. Yıl Marşı çalındı, fener alayına destek verildi. Bodrum Anadolu Meslek ve kız meslek Lisesi Bando takımının eşliğinde yapılan yaklaşık iki kilometrelik fener alayında renkli görüntüler ortaya çıktı. İskele Meydanı'nda sona eren yürüyüş sırasında sık sık "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ya Yolunda Yürürüz, Ya Yolunda Ölürüz", "Türkiye Laiktir, Laik Kalacak", ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atılırken, teröre lanet yağdırıldı. Fener alayında, "Anamızla Atamızla Yan Gelip Yatanlarımızla Birlikte Geldik" yazılı pankart dikkat çekti.

"NEFESİMİZ YETTİĞİNCE CUMHURİYET İLKELERİNİ KORUYACAĞIZ"


Yürüyüşe katılanlara seslenen Başkan Kocadon, "Bugün iki ayrı duyguyu birden yaşıyoruz. Madenci kardeşlerimizden gelecek her an sevinçli bir habere kulak verirken, ailelerinin sıkıntılı durumlarını anlayabiliyoruz, inşallah sevinçli haberleri alacağız. Bir taraftan da Ulu Önder Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet sayesinde gördüğümüz bugünlerin kıymetini çok iyi bilmeli, çocuklarımıza ve geleceğimize bu ilkeler ışığında sahip çıkmalıyız ve nefesimiz yettiğince de bu ülkemizi bu güzel günlere gelmesini sağlayan bu ilkelere sahip çıkacağımıza söz veriyoruz “dedi.

Yaklaşık iki saat süren fener alayı "Hoş gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa" türküsünün hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.