Bodrum'dan Somalı çocuklara destek

Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da Somalı yetim çocuklara destek olmak amacıyla Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Yazın Grubu'ndaki 37 yazar tarafından hazırlanan 'Ölüm Vardiyası' adlı kitap için söyleşi...

03 Mayıs 2015 Pazar 10:30
Bodrum'dan Somalı çocuklara destek






Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da Somalı yetim çocuklara destek olmak amacıyla Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Yazın Grubu'ndaki 37 yazar tarafından hazırlanan 'Ölüm Vardiyası' adlı kitap için söyleşi ve imza günü düzenlendi.
Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Yazın Grubu tarafından Oasis Toplantı Salonu'nda, Manisa'nın Soma İlçesi'nde geçen yıl meydana gelen maden faciasında yetim kalan çocuklar için 37 yazarın hazırladığı 'Ölüm Vardiyası' isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Tilki Kitap'tan geçen kasım ayında çıkan ve madenci öykülerinin yer aldığı kitap, İstanbul, Bursa ve İzmir'den sonra Bodrumlu okurlarla buluştu. Söyleşi ve imza gününe 37 yazarı da temsilen Buket Başaran Akkaya, Deniz Moralıgil ve Nalan Yılmaz katıldı. Etkinlikte Kent Konseyi Meclisi Sahne Sanatları Temsilcisi Alev Tekoğul, öyküleri yorumladı. Kitap gelirinin Soma'da yetim kalan çocuklar için kullanılacağını belirten Buket Başaran Akkaya, şöyle dedi:
"Soma son olsun ümidiyle yola çıkmıştık. Ama kitap yayınlanmadan kısa bir süre önce de Ermenek faciası ile yıkıldık. Ermenek son olsun diyoruz, ama son olur mu? Bilmiyoruz. Tüm bu yaşananlar film olsa, yapılan haberler gerçek olmasaydı. O kadar insanı kaybetmemiş olsaydık. Ama olmadı. Daha da kayıp vermemek için mücadele ediyoruz. Bir yıl geçti, unutuldu gibi her şey. Ama bu şekilde öykülerle, belki filmlerle, tiyatrolarla elle tutulur, görülür etkinliklerle unutturmamaya çalışacağız."
Söyleşi ardından 3 yazar okurları için kitabı imzaladı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.