Bodrum'un Konukları Erken Geldi

BODRUM yakınlarındaki koruma altında olan Tuzla Sulak Alanı'na bu yıl erken gelen flamingolar, kartpostalları aratmayan görüntüler oluşturdu. Bodrum'a 18 kilometre uzaklıktaki Tuzla Sulak Alanı'na bu yıl erken gelen yaklaşık 400 flamingo,...

08 Kasım 2014 Cumartesi 11:42
Bodrum'un Konukları Erken Geldi






BODRUM yakınlarındaki koruma altında olan Tuzla Sulak Alanı'na bu yıl erken gelen flamingolar, kartpostalları aratmayan görüntüler oluşturdu.
Bodrum'a 18 kilometre uzaklıktaki Tuzla Sulak Alanı'na bu yıl erken gelen yaklaşık 400 flamingo, besin değeri yüksek sulak alanda boy gösterdi. Yavruları ile birlikte gelen flamingolardan bazılarının ayaklarında plaket olduğu ve Türkiye'de yavru iken işaretlendikleri belirlendi. Flamingoların akşam saatlerinde gün batımında sulak alan üzerinde yarattığı manzara ise kartpostalları aratmadı. Bodrum- İzmir karayolu yanındaki sulan alandaki manzarayı görenler hayran kaldı.
Flamingoların soğuk hava koşulları nedeniyle kuzeyden ve genellikle Gediz Deltası'ndan Bodrum'a gelerek nisan ayı ortalarına kadar konakladıklarını belirten doğa ve kuş gözlemcisi 39 yaşındaki Zuhal Çalışkan, şöyle dedi:
"Sulak alan flamingoların yavruları ile birlikte hem beslenme hem barınma açısından Bafa Gölü'nden sonra konakladıkları en doğal ortam, bu nedenle güzellikleri ile hayran bırakan flamingoları görmek isteyenler özellikle kasım ayından sonra çevre il ve ilçelerden hafta sonlarında Bodrum'a akın edecek."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.