Bolu'da 'önce Yaya' Projesi

BOLU, () - BOLU'da 'Önce Yaya' sloganıyla, 'Trafikte Yaya Güvenliği ve Önceliği Projesi' hayata geçirildi. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, yayaların yaya geçidini kullanmasını ve sürücülerin yaya geçidinde yayalara yol vermesini...

04 Kasım 2014 Salı 12:59
Bolu'da 'önce Yaya' Projesi






BOLU, () - BOLU'da 'Önce Yaya' sloganıyla, 'Trafikte Yaya Güvenliği ve Önceliği Projesi' hayata geçirildi. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, yayaların yaya geçidini kullanmasını ve sürücülerin yaya geçidinde yayalara yol vermesini amaçladıklarını belirterek, "Bolu'ya yakışan bu medeni uygulamayı ilimize yerleştireceğiz" dedi.
Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında, kent merkezinde yaya geçitleri belirgin hale getirilirken, yollara ise 'Önce Yaya' yazıları yazıldı. Yol kenarlarına 'Yaya önceliği medeniyettir' yazılı afişler asıldı. Trafik polisleri yaya geçitlerinde araçları durdurarak yayaların geçişini sağlarken, sürücülere trafikte yaya önceliğini anlatan broşürler dağıttı.
Vali Ahmet Zahteroğulları medeni olmanın gereklerini yerine getirmeleri gerektiğini belirterek, "Dünyanın medeni ülkelerinde, bilhassa şehir içerisinde yayalar yaya geçidinden geçer, sürücüler de yaya geçidine geldiklerinde önceliği yayalara verirler. Bu bizim kanunlarımızda da yazılı olmasına rağmen, yeterince denetlendiğini ve yeterince eğitim yapıldığını düşünmüyoruz" diye konuştu.
'BAŞKA ŞEHİRLERE ÖRNEK OLURUZ'
Bolu'da kanunlardaki uygulamaları gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Vali Zahteroğulları, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yayaların yaya geçidinden geçmesini, sürücülerin de yaya geçidinde yayalara yol vermesini sağlayacağız. Bununla ilgili broşürler hazırlandı, afişler hazırlandı, eğitim çalışmaları yapılıyor. Emniyet teşkilatımız, belediyemiz, şoförler odamız herkes bu projenin ortağı. Bolu'ya yakışan bu medeni uygulamayı ilimize yerleştireceğiz. Bu anlamda inşallah başka şehirlere de örnek oluruz."
MÇ(MÇ) (FOTOĞRAFLI) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.