Böyle Olur Habercinin Teklifi

Özgür ALTUNCU/İSTANBUL, () KASKLARINI takmış, motora atlamışlardı. Boğaziçi Köprüsü'nden geçerken mutluydular. Günlerden Pazardı ve boğazın muhteşem güzelliğinde kahvaltı yapacaklardı. En azından motorun arkasında oturan...

02 Kasım 2014 Pazar 11:23
Böyle Olur Habercinin Teklifi






Özgür ALTUNCU/İSTANBUL, () KASKLARINI takmış, motora atlamışlardı. Boğaziçi Köprüsü'nden geçerken mutluydular. Günlerden Pazardı ve boğazın muhteşem güzelliğinde kahvaltı yapacaklardı. En azından motorun arkasında oturan öyle düşünüyordu. Motorsikleti kullanan Doğan Haber Ajansı'nın () başarılı Haber Kameramanı Güven Usta, ona eşlik eden de turizmci kız arkadaşı Burcu Yalmanoğlu'ydu. Her şeyden habersiz kameraya el sallayan Burcu, çıktıkları bu yolculuğun hayatlarının en uzun ve en güzel yolculuğu olduğunu çok geçmeden anlayacaktı.

USTA İŞİ HAZIRLIK
Güven, 'Fazer Tutkunları' grubundaki arkadaşlarını ustalıkla ayarlamış, her türlü hazırlığı tamamlamıştı. Güven ve Burcu, Üsküdar'dan Rumelihisarı'na geçerken, 'Fazer Tutkunları' motorlarıyla sahilde bekliyordu. Sürprizden habersiz olan Burcu, Rumelihisarı'na geldiklerinde tanıdık yüzler görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Ancak Burcu'yu asıl şaşkına çevirecek sürpriz havadaydı ve o sürpriz sırasının gelmesini bekliyordu. Yükü çok ağırdı ve havada bekliyordu.

YÜKÜ AĞIR KAMERA
Helikopter kamera kayıttaydı. İstanbul Boğazı'nın muhteşem güzelliğini, Boğaz'da seyreden tekneleri görüntüleyen helikopter kamera bununla yetinmiyor, çok önemli bir yük taşıyordu. Yerden yüzlerce metre yüksekte rüzgarda savrulan 'Tek Taş Yüzük' sırasının gelmesini bekliyordu. Yıllarca kamerayı omuzlayan Güven'i bu kez havalı bir kamera, omuzlamaya hazırlanıyordu.

MOTOR GÜRÜLTÜSÜYLE HELİKOPTERİN SESİNİ BASTIRDI
Yerde o an gelmişti. Güven bir yandan motorcu arkadaşlarıyla birlikte gaza yüklenip, gürültü yapıyor. Havadaki sürprizin Burcu tarafından fark edilmemesi için helikopter kameranın sesini bastırıyordu. Ve o an geldi. Güven, bütün cesaretini toplayıp Burcu'ya teklifini yaptı; " Benimle Evlenir misin?". Aldığı yanıt tekrar tekrar "Evet'ti."

"KAYIP YÜZÜK GÖKTEN GELDİ..."
Sıra yüzüğü takmaya gelmişti. O da ne ? Güven yüzüğü bir türlü bulamıyordu. Pantolonunun, montunun ceplerine baktı ama yüzük yoktu. Güven, arkadaşlarının hatırlatmasıyla motorunun bagajına bile baktı. Ama yüzük ortalarda yoktu. Bu duruma şaşırmadığını söyleyen Burcu erken davranmıştı. Bu güzel evlilik teklifinin asıl büyük sürprizi sondaydı. Helikopter kamera Rumelihisarı'na doğru alçalmaya başladığında taşıdığı büyük yük de göründü. Güven'in elinde makas vardı. Ve tek taş yüzüğü kameradan ayırmak kolay olmadı.

MUHTEŞEM ANLAR ÖLÜMSÜZLEŞTİ
Teklif yapıldı, yüzük takıldı. Güven ve Burcu birbirlerine sarıldı. Bu güzel pazar sabahının sonunda herkes bir araya gelip o anları ölümsüzleştirdi. Görevini başarıyla tamamlayan helikopter kamera İstanbul Boğazı'nın muhteşem güzelliğinde yükselirken geride, Güven ve Burcu'nun mutluluğu ve bu mutluluğa katkı verenlerin tebessümü vardı.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.