Bu Kadınlara Dikkat

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA,() - MANİSA'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün açtığı 'Muay Thai ve Jeet Kunedo' yakın savunma eğitimine kadınlardan yoğun katılım oldu. 'Kadına şiddete hayır, erkeksen çık karşıma'...

31 Ekim 2014 Cuma 10:53
Bu Kadınlara Dikkat






Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA,() - MANİSA'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün açtığı 'Muay Thai ve Jeet Kunedo' yakın savunma eğitimine kadınlardan yoğun katılım oldu. 'Kadına şiddete hayır, erkeksen çık karşıma' sloganıyla başlatılan kursta kadınlar kapkaç, hırsızlık, şiddet gibi olaylara karşı savunma dersleri almaya başladı.
Kadına şiddete yönelik olaylar arttıkça kadınlar da kendilerini savunmanın yollarını aramaya başladı. Hem fit olmak, hem de kendilerini savunmayı öğrenmek isteyen Manisalı kadınlar, yakın savunma sporlarına merak saldı. Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü de kadınlara yönelik yakın savunma eğitimleri kursu açtı. Ücretsiz verilen kursta 25 kadın, Muay Thai ve Jeet Kunedo yakın savunma eğitimi almaya başladı. 'Kadına şiddete hayır, erkeksen çık karşıma' sloganıyla başlatılan kursta; profesyonel yakın savunma uzmanı Ediz Barış, yaşları 14- 35 arasında değişen kadınlara kendilerini savunmayı öğretti. Kendilerini ringde bulan Manisalı kadınlar da savunma amaçlı tekme ve yumruklarla şiddete meydan okudu. Önceden Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 500 tıp fakültesi son sınıf öğrencisine (İntern) eğitim verdiklerini belirten Ediz Barış, bunların 370'nin kız öğrenci olduğunu vurguladı.
KADINLARIN İLGİSİ YOĞUN
Şiddetin toplumun her alanında özellikle kadınlara karşı uygulandığına dikkat çeken Ediz Barış şöyle konuştu:

"Dışarıda her türlü insan var. Kapkaç, hırsızlık, şiddet gibi olaylarla karşı karşıya kalan kadınlarımız var. Bu yüzden spor il müdürlüğümüz bir proje başlattı. 'Kadına şiddete hayır erkeksen çık karşıma' projesini ürettik. 14- 35 yaş arasındaki kadınlar bu kursa katıldı. Kadınların şiddetle karşı karşıya kaldıklarından dayak yemeyecekleri, kolluk kuvvetleri gelene kadar kendilerini savunabilecekleri basit teknikleri öğretiyoruz. Herkes kendini savunmayı öğrenmeli."
Yakın savunma sporlarının şiddet içermediğini, sadece savunma amaçlı olduğunu  vurgulayan Barış, tüm Manisalı kadınların bu kursa katılabileceğini dile getirdi.
KADINLAR KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSEDİYOR
Kursa katılan işkadını Filiz Arslan, kendisini korumayı öğrenmek için yakın savunma eğitimi aldığını belirtti. Kadınların basit tekniklerle erkeklere karşı güçlü hale gelebileceğini belirten Arslan, "Hem formumu koruyorum hem de kendimi güvende hissediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.