'Bu, Kurtuluş Savaşı'ndan beri yakalayamadığımız bir birlik'

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, "Milletimiz, güvenliğimizi temin etmek için kendi göbeğimizi kesmemizin arkasında duruyor. Bu, Kurtuluş Savaşı'ndan beri yakalayamadığımız bir birlik ve beraberlik duygusu." dedi.

14 Şubat 2018 Çarşamba 18:58
'Bu, Kurtuluş Savaşı'ndan beri yakalayamadığımız bir birlik'






BALIKESİR (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Balıkesir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sınır ötesinde terörle mücadele ettiğini anımsattı.

Ülke sınırının terörden arındırılması ve Türkiye'ye tehdit teşkil eden bütün merkezlerin ortadan kaldırılması mücadelesinin verildiğini dile getiren Erdoğan, "Bu mücadele, sadece bir terör örgütüne karşı verilmiyor. Zaten terör örgütünün çeşitli isimler altında çalıştığını biliyoruz. Onun dışında tabiri caizse yedi düvele karşı Türkiye bir mücadeleye girişmiş durumda. 'Müttefik' dediğimiz, birçok platformda birlikte çalıştığımız ülkeler, maalesef bizim buradaki mücadelemizi anlamak istemiyor. Yarım ağızla destek beyanında bulunuyorlar ama sonra da teröristlere silah verenden tutun lojistik destek sağlayanına kadar bu durumlarla karşı karşıyayız." diye konuştu.

"Kurtuluş Savaşı'ndan beri yakalayamadığımız bir birlik"

Türkiye'nin, büyük güçlerin hareketlerine, tehlikeye sokacak ve sokan adımlarına rağmen mücadelesini kararlılıkla verebilecek noktada olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu noktaya ulaşmamızda son 15 yılda ekonomik olarak güçlenmemiz, bunun getirdiği askeri bakımdan güçlenmemiz, asıl elzem olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği sayesinde bu duruşu gösterebilecek noktaya ulaştı. Bu dirayetle sahada var olmamızın diğer bir sebebi de özellikle 15 Temmuz sonrasında gelişen milli birlik duygularının güçlenmesi. Düşmanınıza karşı mücadele ederken bile buna kulp takanlar, bunu farklı şekilde oraya buraya çekmeye çalışanlar olsa da milletimiz, kendi güvenliğimizi temin etmek için kendi göbeğimizi kesmemizin arkasında duruyor, bunu destekliyor ve buna inanıyor. Bu, çok değerli ve kaybetmememiz gereken bir değer, vakıa. Bu, bizim belki de Kurtuluş Savaşı'ndan beri yakalayamadığımız bir birlik ve beraberlik duygusu."

"Birlik duygusunu yaşatmamız çok önemli"

Türk milletinin, birlik ve beraberlik duygusunu sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür borcu olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu ülkede başka bir ülke liderinin yanında el pençe divan duran, ülkesinin hukukunu koruyamayacak duruma düşen liderler oldu. Dirayet, arkasında birlik duygusu, halk desteği yok. Devlet ve millet buluşması bugüne kadar sağlanamadığı için bunları yaşadık. Şimdi Cumhurbaşkanımız Amerika'ya varıncaya kadar söylenmesi gereken neyse eğilip bükülmeden dosdoğru söylüyor. Arkasında milletin gücü olduğu için bunu söylüyor. Sadece Erdoğan'ın kendi cesareti değil bu. Aynı zamanda koca bir milletin ona verdiği salahiyet, destek ve onun arkasındaki fiili ve kavli dualar olduğu için bu mümkün. Onun için bu dönemde şehir şehir, mahalle mahalle bu birlik duygusunu yaşatmamız ve geleceğe taşımamız, çok önemli."

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.