Bulgar Milliyetçiler Soydaş Oyları İçin Yol Kapattı

BULGARİSTAN’da pazar günü yapılacak erken genel seçimleri öncesinde Sansürsüz Bulgaristan Partisi (BBZ), Türkiye'den oy kullanmaya gidecek soydaşların geçişlerini engellemek için Kapıkule Sınır Kapısı’nın karşı tarafındaki...

01 Ekim 2014 Çarşamba 16:22
Bulgar Milliyetçiler Soydaş Oyları İçin Yol Kapattı






BULGARİSTAN’da pazar günü yapılacak erken genel seçimleri öncesinde Sansürsüz Bulgaristan Partisi (BBZ), Türkiye'den oy kullanmaya gidecek soydaşların geçişlerini engellemek için Kapıkule Sınır Kapısı’nın karşı tarafındaki Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı’ndan çıkıştan sonraki yolda çadır kurup eyleme başladı. Milliyetçi eylemciler çadıra, 'Kime oy verdiğinizi biliyor musunuz? Kimi seçtiğinizi biliyor musunuz? Erdoğan’ın oylarına hayır. Biz bu yolu kapatıyoruz' yazdı.
Sansürsüz Bulgaristan Partisi’ne mensup yaklaşık 50 kişi, Kaptan Andreova Gümrük Kapısı’ndaki yolu bir saat süre ile kaparak Türkiye’den gelen soydaşların ve araçlarının geçişlerini engelledi. Bunun üzerine Bulgar polisi eylemcilere müdahale ederek yolu tekrar trafiğe açtı. Bunun üzerine grup gümrük kapısının çıkışındaki yolun kenarına çadır kurarak protestolarını sürdürdü. Grubun yeniden yolu kapatma ihtimaline karşın polis yolda nöbet tutmaya başladı. Partili grubun Kapıkule’nin karşısındaki gümrüğün dışında Hamzebeyli’nin karşısındaki Lezova, Dereköy’ün karşısındaki Malko Tırnova kapılarının çıkışlarında da eylem yaptı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.