Bunlar Da Antik Kumbaralar

İZMİR'deki Agora kazılarında hem antik çağ, hem de Osmanlı döneminden kalma, pişmiş topraktan yapılmış kumbaralar ortaya çıkarıldı. Agora kazılarından çıkarılan tarihi kumbaralar, sergilenmek üzere İzmir Arkeloji Müzesi'ne gönderildi....

22 Kasım 2014 Cumartesi 10:43
Bunlar Da Antik Kumbaralar






İZMİR'deki Agora kazılarında hem antik çağ, hem de Osmanlı döneminden kalma, pişmiş topraktan yapılmış kumbaralar ortaya çıkarıldı.
Agora kazılarından çıkarılan tarihi kumbaralar, sergilenmek üzere İzmir Arkeloji Müzesi'ne gönderildi. Pişmiş topraktan yapılan kumbaraların tek kullanımlık olduğu, içine konulan para veya sikkeleri çıkarmak için kırmak gerektiği belirtildi. Kazılardan elde edilen bulguların, kumbara kültürünün çok eskilere dayandığını ve bunun günümüze kadar sürdüğünü gösterdiği belirtildi.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.