Büro Memur-sen Genel Başkanı: Yasalara Uyacak, Uygulayacak İnsandir

BÜRO Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Uğur Ünalan, Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde su baskını görülen 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciası ile ilgili "Yasalara uyacak, uygulayacak insandır. İnsan...

01 Kasım 2014 Cumartesi 13:39
Büro Memur-sen Genel Başkanı: Yasalara Uyacak, Uygulayacak İnsandir






BÜRO Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Uğur Ünalan, Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde su baskını görülen 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciası ile ilgili "Yasalara uyacak, uygulayacak insandır. İnsan hata yapıyor ya da kafasına göre takılıyorsa hükümet, devlet ne yapsın?" dedi.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, sendikasının Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen divan toplantısına katıldı. Ünalan, Ermenek'teki maden faciasında ihmali olanların cezalandırılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Elbette eğer ihmal, hata varsa sorumlular cezalandırılmalıdır. Hükümetin son çıkardığı torba yasada maden işçilerine daha fazla ücret verilmesinin yanı sıra iş güvenliği ile ilgili sıkı takipler alınması ön görülmüştür. Ama hangi yasayı çıkartırsanız çıkartın, hangi yaptırımları uygularsanız uygulayın; iş insana dayanıyor. Yasalara uyacak, uygulayacak insandır. İnsan hata yapıyor yada kafasına göre takılıyorsa hükümet ne yapsın, devlet ne yapsın? Facialardan sonra elbette yeni tedbirler alınıyor sorumlular cezalandırılıyor ama giden canlar maalesef geri gelmiyor. Ölen öldüğü ile kalıyor işte 18 işçimiz. Onları kaybettiksek yasalarında verilen cezalarında her hangi bir hükmü yoktur. Elbette Allah'tan ümit kesilmez ama umutlarımız azalıyor. Olay bir kaza mıdır, bir ihmal midir? Bunun araştırılması devlet ve hükümetimiz tarafından yapılacaktır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.