Bursa'da öğrencilerin arasına kamyonet daldı, 2 öğrenci öldü

Bursa Gemlik gişeleri yakınlarında, bir yolcu otobüsünde midesi bulanan öğrenciler yol kenarına hava almak için indi. Bu sırada yol kenarında öğrencilerin arasına dalan kamyonet 2 can aldı, 14 yaralı var.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 02:41
Bursa'da öğrencilerin arasına kamyonet daldı, 2 öğrenci öldü






Bursa'da öğrencilerin arasına kamyonet daldı, 2 öğrenci öldü

Bursa’da meydana gelen trafik kazasında 2 öğrenci öldü, 14 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza Gebze - Orhangazi - İzmir otoyolu üzerinde Bursa istikametinde Gemlik gişelerine yakın noktada meydana geldi.



İddiaya göre içinde çok sayıda öğrenci bulunan yolcu taşıma otobüsü, öğrencilerin midesi bulandığı için yol kenarında durdu. Otobüsten inen öğrenciler hava almak için dışarıda bekledikleri sırada, arkadan gelen kamyonet öğrencileri fark edemedi ve otobüse çarpmamak için kanala girdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği tur için Diyarbakır'dan Bursa'ya giderken zorunlu olarak emniyet şeridinde duran otobüsten inen öğrencilerin arasına hafif ticari araç daldı.

Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 2 öğrenci öldü, 16 kişi de yaralandı.

Kaza saat 00.30 sıralarında İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu Orhangazi-Karsak gişeleri yakınlarında meydana geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği tur için Diyarbakır'dan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen 3 öğretmen ile 91 öğrenci, iki otobüsle Bursa'ya gitemek üzere yola çıktı. Bursa'ya gelirken yolda bazı öğrencilerin rahatsızlanması üzerine otobüsler İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu üzerinde emniyet şeridinde durdu.

Öğrencilerin otobüsten indiği sırada Sedrettin Eroy yönetimindeki 16 JDL 86 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu emniyet şeridindeki öğrenci kafilesinin arasına daldı.

2 ÖĞRENCİ ÖLDÜ, 14 YARALI

Can pazarının yaşandığı kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre öğrencilerden 13 yaşındaki Edanur Yıldız ile aynı yaştaki Semanur Tekinhatun yaşamını yitirdi, aralarında kaza yapan hafif ticari araç sürücüsü Eroy ile birlikte 16 kişi yaralandı. Yaralılar Gemlik ve Orhangazi'deki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 
Son Güncelleme: 10.07.2017 02:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.