Bursa’da İznik havan barınağının içler acısı hali

İZNİK(Bursa), () - BURSA’nın Yenişehir İlçesi’nde, hatalı taşıma nedeniyle 84 köpeğin telef olmasının ardından İznik’teki barınağa ani ziyaret gerçekleştiren hayvanseverler, mezbaha içindeki derme çatma barakalarda kalan...

06 Mart 2015 Cuma 12:48
Bursa’da İznik havan barınağının içler acısı hali






İZNİK(Bursa), () - BURSA’nın Yenişehir İlçesi’nde, hatalı taşıma nedeniyle 84 köpeğin telef olmasının ardından İznik’teki barınağa ani ziyaret gerçekleştiren hayvanseverler, mezbaha içindeki derme çatma barakalarda kalan köpeklerin içler acısı durumunu saptadı. Ölen 5 yavrusunun başından ayrılmayan anne köpek ise hayvanseverleri duygulandırdı.
Yenişehir’de geçen hafta yaşanan üzücü olayın ardından İznik Hayvanları Koruma Grubu üyeleri, (İZHAYKO) dün İznik Belediyesi hayvan barınağına ani bir ziyaret yaptı. Sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilite edildiği merkezin mezbahanın yanındaki derme çatma barakalardan oluştuğunu gören hayvanseverler, köpeklerin bazılarının barınakta bakımsızlık ve açtıktan öldüğünü de tespit ettiler. Bir barakada ölen 5 yavrusunun başından ayrılmayan anne köpek ise havyvanseverleri oldukça duygulandırdı.
VETERİNER HEKİM YOK

İZHAYKO üyelerinin hayvan barınaklarını kontrole geldiği haberini alan belediye zabıta görevlileri, ölen yavru köpekleri görünce şaşırdı. Zabıta memurları, konuyu yetkililere ileteceklerini söyleyerek barınaktan ayrıldı. Hayvanseverler grubunda bulunan Mehtap Kanlıoğlu, barınakta karşılaştıkları manzaranın içler acısı olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Şu ana kadar bir sorumlu bulamadık. Belediyenin veteriner hekiminin olmadığını öğrendik. Hekimin, büyükşehir belediyesinde görevli olduğu söylendi. Derme çatma barakalarda tutulan hayvanların bazılarının ölmüş olduğunu gördük. Çürümeye yüz tutmuş bu hayvan ölülerini kaldıran kimse yok. Çevreye yayılan koku kesimhane bölgesini tehdit ediyor. Her yer çöp içinde ve hurdalık. Burada ne bir köpek barınağı, ne de kasaplık hayvan kesimi olur."
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.