Bursalı Bıçakçılarda Kurban Mesaisi

Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSALI bıçakçılar iki ay süren çalışmayla kurban kesimi için 1 milyon bıçak üretti. Bursa’da baba mesleğini 26 yıldır sürdüren Erdi Güler, kurban bıçaklarının 20 liradan başladığını, özel dövme...

01 Ekim 2014 Çarşamba 12:14
Bursalı Bıçakçılarda Kurban Mesaisi






Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSALI bıçakçılar iki ay süren çalışmayla kurban kesimi için 1 milyon bıçak üretti. Bursa’da baba mesleğini 26 yıldır sürdüren Erdi Güler, kurban bıçaklarının 20 liradan başladığını, özel dövme yöntemi ile yapılan bıçakların ise 100 liraya kadar çıktığını söyledi.
Kurban kesimi, hayvanın seçimi kadar önemli olduğu için bıçakları ile ünlü Bursa’da iki ay boyunca aralıksız üretim yaptı. Kentteki 95 bıçakçı, 1 milyonun üzerinde bıçağı kurban için üretti.
Bursa’da baba mesleğini sürdüren Erdi Güler, bu yıl kurbanlık bıçaklarına talebin yoğun olduğunu söyledi. Kurban kesimi ve yüzülmesi için bıçaklarla et kesimi için satın yaptıklarını belirten Güler, “Hayvanın derisini yüzmek için iyi bir bıçak 15 ile 25 lira arasında satılıyor. Satır da 10 ile 60 lira arasında değişiyor. Kesim bıçakları 20 liradan başlıyor. Tamamen el işi olan ve döverek yapılan bıçaklar ise 100 liraya kadar çıkabiliyor. Çeliği daha kaliteli ve su verme işlemi özenle yapılıyor. El işi olan bu bıçaklar 15 ile 20 yıl arasında rahatlıkla kullanabiliyor” dedi.
Çin malı bıçaklarla, marketlerde satılan bıçakların kurban kesimi için uygun olmadığı görüşünü savunan Erdi Güler, "İyi bir bıçağın sırt kısmı kalın ve birinci sınıf çelikten olmalı. Paslanmamalı. Birinci sınıf çelik olan bıçaklar yeniden bilenebilir ve körelmez. Keskin bir bıçağın kağıdı tuttuğunuzda takılmadan kesebilmeli. Birinci kalite çelik bıçakları, birbirine sürterek dahi bileyebilirsiniz. Bıçak bıçakçıdan alınmalı ve biletilmeli" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.