Caddebostan Plajı'nda "Turnike" eylemi

İstanbul,() KADIKÖY, Caddebostan'da biraraya gelen Kadıköy Kent Girişimi üyesi yaklaşık 100 kişi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Caddebostan Plajı'na turnike koyarak plaja girişi paralı yapmasını protesto etti. Ellerinde "Caddebostan...

04 Temmuz 2015 Cumartesi 22:36
Caddebostan Plajı'nda






İstanbul,() KADIKÖY, Caddebostan'da biraraya gelen Kadıköy Kent Girişimi üyesi yaklaşık 100 kişi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Caddebostan Plajı'na turnike koyarak plaja girişi paralı yapmasını protesto etti.

Ellerinde "Caddebostan sahili hepimizin", "Kıyılar hepimizin" yazılı pankartlar taşıyan grup, plajın paralı yapılmasını protesto etmek için turnikelerin atlayarak plaja ücret vermeden girdi. Gruptakiler ayrıca 'Havlumu da topumu da aldım geldim', 'Akbil basma, turnikeden atla', 'Caddeme, bostanıma, sahilime dokunma' yazılı dövizler de taşıdı. Plajda yapılan basın açıklamasında, “Kıyılar herkesin eşit ve serbest olarak kullanımına açıktır. Kamusal alanlarımızı karış karış pazarlayarak sermaye lehine dönüştürmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz" denildi.

(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.