Çal'da Avcılar 340 Kiloluk Yaban Domuzu Vurdu

DENİZLİ'nin Çal ilçesinde, tek başına dolaşan, iriliği ve tarım arazilerine zarar vermesi nedeniyle köylülerin 'Çal Canavarı' adını taktığı 340 kilogramlık yaban domuzu, bir grup avcı tarafından tüfekle öldürüldü. Çal'a 25...

30 Ekim 2014 Perşembe 15:59
Çal'da Avcılar 340 Kiloluk Yaban Domuzu Vurdu






DENİZLİ'nin Çal ilçesinde, tek başına dolaşan, iriliği ve tarım arazilerine zarar vermesi nedeniyle köylülerin 'Çal Canavarı' adını taktığı 340 kilogramlık yaban domuzu, bir grup avcı tarafından tüfekle öldürüldü.
Çal'a 25 kilometre mesafedeki, bir süre önce mahalleye dönüştürülen 200 hane, 572 nüfuslu dağ köyü Bayıralan'da, yaban domuzları köylüleri canlarından bezdirdi. Ancak son zamanlarda köylülerin sık sık rastladıkları diğerlerine göre daha iri olan ve tek başına dolaşan bir yaban domuzu köylülerin korkulu rüyası haline geldi. Girdiği tarla ve bahçelere büyük oranda zarar veren yaban domuzundan kurtulmak için köylüler seferberlik başlattı. Köylülerin 'Çal Canavarı' adını taktığı domuz, bir grup avcı tarafından tüfekle vurularak öldürülünce, köylüler rahat bir nefes aldı.
Domuzların toprağı karıştırarak, yeni tohumların kolonilenmesi ve meyve tohumlarının yayılmasına neden olarak yarar sağladığını belirten Bayıralan Mahallesi Muhtarı Mustafa Başkafa, "Ancak bizlere yararlarından çok zararları var. Çünkü, her yer domuz. Tarım alanlarımız talan ediliyor" dedi. Muhtar Başkafa, bir grup avcı tarafından vurulan domuzun 340 kilogram ağırlığında olduğunu belirtip, "Öldürülen domuz tek başına dolaşıyordu. Son günlerde sık görülüyor ve insanlarımız korkuyordu. İri yapısı nedeniyle domuza 'Çal Canavarı' adını takmıştık. Sağolsunlar, avcılar korkulu rüyamız olan Çal Canavarı'nı vurdu. Etini de mahallemizin köpeklerine yedirdik" dedi.


FOTOĞRAF


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.