Cami Açılışında Ermenek'teki Madenciler İçin Dua

İSTANBUL, () GAZİOSMANPAŞA'daki Valide Camii'nin açılışında, binlerce vatandaş, Cuma namazı sonrası Ermenek'teki madenciler için dua etti. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Valide Camii'nin açılışında, İstanbul...

31 Ekim 2014 Cuma 17:25
Cami Açılışında Ermenek'teki Madenciler İçin Dua






İSTANBUL, () GAZİOSMANPAŞA'daki Valide Camii'nin açılışında, binlerce vatandaş, Cuma namazı sonrası Ermenek'teki madenciler için dua etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Valide Camii'nin açılışında, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın duasına eşlik eden binlerce Gaziosmanpaşalı, maden faciasında mahsur kalan işçilerin kurtulması için temennide bulundu.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Bekir Derin, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Valide Camii'nin 1999 yılındaki depremde zarar gördüğünü ve daha sonra yıkılarak yeniden yapılması ihtiyacı doğduğunu söyledi.

Usta, "Camimiz toplamda 1.510 metrekarelik bir kullanım alanına sahip. Camimizde, dış cephe doğal taş kaplama, kubbe üzeri yalıtım kurşun kaplama; mihrap, minber ve kürsü halı kaplama, çini kaplama, ses ve kamera sistemi, aydınlatma, alttan ısıtma tesisatı vs. tüm işleri Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü yaptı. Bu işler toplam 2.2 milyon TL'ye mal oldu" diye konuştu.

Ermenek'teki maden faciasında mahsur kalan işçiler için dua edilmesini isteyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, "Karaman Ermenek'te yaşanan maden faciasında mahsur kalan 18 işçimiz için dua etmenizi sizlerden istirham ediyor, Valide Camii'mizin hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş da, madende mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için dua etti. Onlarca kişi de, işçilerin sağ salim sevdiklerine kavuşması için duaya eşlik etti. Açılış töreni, yapılan duanın ardından vatandaşlara aşure dağıtılmasıyla sona erdi.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.