Cami avluları, yeşil alanlar Suriyeli'lerle doldu

İZMİR'de sayıları her geçen gün artan ve barınacak yer sorunu yaşayan Suriyeli'ler, çareyi camiler ve yeşil alanlara sığınmakta buluyor. 

29 Haziran 2015 Pazartesi 11:02
Cami avluları, yeşil alanlar Suriyeli'lerle doldu






Cami avluları, yeşil alanlar Suriyeli'lerle doldu

Mustafa OĞUZ/ İZMİR,() - İZMİR'de sayıları her geçen gün artan ve barınacak yer sorunu yaşayan Suriyeli'ler, çareyi camiler ve yeşil alanlara sığınmakta buluyor. 
Yıllar önce, İzmir Enternasyonel Fuarı'nı gezmek için Ege'nin çeşitli kentlerinden gelen ve o tarihlerde yeterli otel olmadığı için Kültürpark'taki ağaçların altlarında, çimlerin üzerinde yatanların oluşturduğu manzarayı bu kez Suriyeli'ler sergiliyor. Sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Basmane semtindeki Çorakkapı Camisi'nin avlusu, geceleri de gündüzleri de Suriyeli'lerin mekanı haline geldi. Suriyeli'ler çevredeki cami ve yeşil alanların yanı sıra, yakındaki 421 dönümlük Kültürpark'ın her bir köşesinde sabahlıyor. Suriyeli sığınmacılar bu alanlarda zor koşullarda yaşamlarını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.