Camiler'de Berat Kandili coşkusu

Camilerde beraat gecesi coşkusu, Ramazan ayının habercisi kabul edilen Berat Kandili münasebetiyle vatandaşlar camilere akın etti.

22 Mayıs 2016 Pazar 02:37
Camiler'de Berat Kandili coşkusu






Camiler'de Berat Kandili coşkusu


Ramazan ayının habercisi kabul edilen Berat Kandili münasebetiyle vatandaşlar Eyüp Sultan Camii'ni doldurdu. Akşam namazından sonra toplanmaya başlayan vatandaşlar namaz kılarak, bol bol dua etti. Yoğun rağbet dolayısı ile camii içerisinde yer bulamayan bazı vatandaşlar yağmura rağmen avluya kilim sererek namaz kıldı. Öte yandan camiiye gelenlere lokum ikramı yapıldı. Zaman zaman şiddetlenen yağmur nedeniyle avluda ibadet edenler zor anlar yaşadı.

BURSA'DA VATANDAŞLAR BERAT KANDİLİ İÇİN CAMİLERE AKIN ETTİ

On bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili nedeniyle Bursa'da vatandaşlar, camilere akın etti. Şaban ayının 14'üncü gününü 15'ine bağlayan gecede kutlanan Berat Kandili nedeniyle camilerde Kuran-ı Kerim ve Mevlid’i Şerif okundu. Özellikle Muradiye Camii’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşam ezanı sonrası camileri dolduran vatandaşlar, imamların günün önemine hitaben verdiği vaazleri dinledi. İlahiler eşliğinde idrak edilen gecede eller dua için semaya açıldı.
Anahtar Kelimeler:
Berat Kandili
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.