Çamlihemşin'de 3 Genç Karda Mahsur Kaldı (3)

3 GENÇ KURTARILDI Çamlıhemşin İlçesi Gito yaylasında kardan dolayı kapanan yolda araçlarında mahsur kalan Süreyya Yüksel, Furkan Cihan ve Eda Bayram 27 saat sonra kurtarıldı. Gençlerin içerisinde bulunduğu araca, kardan kapanmak üzeryeken...

03 Kasım 2014 Pazartesi 23:03
Çamlihemşin'de 3 Genç Karda Mahsur Kaldı (3)






3 GENÇ KURTARILDI

Çamlıhemşin İlçesi Gito yaylasında kardan dolayı kapanan yolda araçlarında mahsur kalan Süreyya Yüksel, Furkan Cihan ve Eda Bayram 27 saat sonra kurtarıldı. Gençlerin içerisinde bulunduğu araca, kardan kapanmak üzeryeken ulaşıldı.

Rize’nin Pazar İlçesi’nden Cumartesi günü Çamlıhemşin ilçesi Gito yaylasındaki evlerine çıkan Süreyya Yüksel, Furkan Cihan ve Eda Bayram, geceyi evde geçirdi. Gece bastıran kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde yola çıkan 3 genç, Pazar akşam saat 16.00 sıralarında arıza yapan araçları yolda mahsur kalınca jandarma ekiplerinden yardım istedi. Dün yola çıkan ekipler kötü hava koşulları nedeniyle gençlere ulaşamadı. Yaya olarak yola devam eden Rize Arama Kurtarma ekibi (RİKE) ise yaklaşık 27 saat sonra gençlere ulaşmayı başardı. Çevresi karla kapanmak üze olan araçta donmak üzere olan gençler, ilk müdahalenin ardından daha sonra iş makinelerinin açtığı yoldan UMKE ve Rize Belediyesi'ne ait araçlarla Çamlıhemşin İlçe Sağlık Merkezi'ne getirildi ve burada sağlık kontrolünden geçirildi.

“BİRBİRİMİZE SARILDIK”


Evlerini toparlamak üzere çıktıkları yaylada mahsur kaldıklarını anlatan Furkan Cihan, “Gece evde kaldık. Yoğun kar bastırdı. Öğlen saatlerinde yola çıktık. Arabamız yolda bozuldu ve arabada mahsur kaldık” dedi. Süreyya Yüksel ise, “En son iki gün önce sabah saatlerinde yemek yemiştik. Araba bozulunca mahsur kaldık, geri de dönemedik. 27 saattir arabadaydık. Birkaç eşyayı üzerimize sardık, bazen birbirimize sarıldık ama ısınamadık. Çok şükür kurtulduk” diye konuştu.

Furkan Cihan’ın babası Hurşit Cihan da, çocuklarının kurtarılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Çocuklar yaylada evi toparlayıp geri geleceklerdi. Ama yoğun kar nedeniyle dönemediler. 1.5 gün arabada kalmışlar. Yardım istedik, sağolsun kurtardılar” diyerek sevincini dile getirdi.

BİRAZ DAHA GEÇ KALINSAYDI DONMUŞLARDI

Kurtarma ekibinde yer alan Kaçkar Dağcılık Kayak Rafting İhtisas Spor Kulübü Başkanı Asım Haberal da, 6 saat yaya yürüyerek gençlere ulaştıklarını belirterek, “Biraz daha geç kalınsaydı donabilirlerdi” dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.