Çanakkale'de Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de Emek Partisi öncülüğünde, 6 Mayıs 1972'de idam cezası infaz edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı 43'ncü ölüm yıldönümünde iskele meydanında düzenledikleri yürüyüş...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 20:09
Çanakkale'de Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı






Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de Emek Partisi öncülüğünde, 6 Mayıs 1972'de idam cezası infaz edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı 43'ncü ölüm yıldönümünde iskele meydanında düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla andı.
Golf Aile çay bahçesi önünden başlayan yürüyüşe Emek Partisi, Emek Gençliği, Türk Tabipleri Birliği Çanakkale Tıp Öğrencileri kolu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kordon boyunca ellerinde Emek Partisi flamaları ve 'Yaşasın Devrim ve Sosyalizm', 'Faşizme Ölüm, Halka Hürriyet', 'Yusuf, Hüseyin, Deniz sürecek, sürecek mücadelemiz' sloganları atarak İskele Meydanı'na geldi. İskele Meydanı'na Emek Partisi üyeleri saygı duruşunda bulundu. Meydana, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin Aslan'ın fotoğraflarının bulunduğu temsili dar ağacı da kuruldu.
68 Kuşağı Gençlik önderlerinden Emek Partisi Çanakkale eski İl Başkanı ve İnsan Hakları Derneği Çanakkale eski Şube Başkanı Ensar İlyasoğlu konuşmasında, "Denizler, emperyalizme karşı gerçek bir demokrasi için halk demokrasisi için mücadele edenlerdir. Denizler'in temsil ettiği boyun eğmeyen temsilcileri olarak mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur. Denizler, 'Faşizme karşı, emperyalizme karşı tam bağımsız gerçek bir Türkiye' dediler. Biz de onların bıraktığı yerden 'Yaşasın sosyalizm, yaşasın demokrasi, yaşasın tam bağımsız bir Türkiye' demeye devam edeceğiz" diye konuştu. Konuşmanın ardından etkinlik Emek Müzik Grubu'nun verdiği mini konser ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.