Canik Belediyesi'nden 'kalplere Hicret' Projesi

Yaprak KOÇER/ SAMSUN,() - SAMSUN'un Canik İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 300 üniversite öğrencisinin gönüllü olduğu 'Kalplere Hicret' projesi kapsamında, Türkiye'ye sığınan ve kente gelen mülteciler ile gönüllü aileler,...

04 Kasım 2014 Salı 16:47
Canik Belediyesi'nden 'kalplere Hicret' Projesi






Yaprak KOÇER/ SAMSUN,() - SAMSUN'un Canik İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 300 üniversite öğrencisinin gönüllü olduğu 'Kalplere Hicret' projesi kapsamında, Türkiye'ye sığınan ve kente gelen mülteciler ile gönüllü aileler, kardeş olacak.
Samsun'un Canik İlçe Belediyesi, farklı bir projeye imza attı. Canik Belediyesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin gönüllü olduğu 'Kalplere Hicret' projesi ile Türkiye'ye sığınan mültecilere el uzatıyor. Üniversitede okuyan 300 öğrencinin gönüllü olduğu 'Kalplere Hicret' projesi başlatan belediye, Türkiye'ye sığınan ve Samsun'da yaşayan mültecilerle Samsunlu gönüllü ailelerin kardeş olmasını sağlayacak.
Proje kapsamında farklı sebeplerle Samsun'a gelen ve kültür-dil farklılığı nedeniyle toplumla kaynaşma problemi yaşayan sığınmacılar için Samsun'daki gönüllü ailelerle 'kardeşleştirme' çalışması yapılacağını dile getiren Canik Belediye Başkanı Başkan Ak Partili Osman Genç, projeye göre seçilen 100 mülteci aileye 100 Samsunlu ailenin kardeş olacağını belirtti.
Sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ülkemize sığınan mülteci kardeşlerimiz, toplumun önemli bir yarasıdır. Bize sığınan kardeşlerimize el uzatıyoruz. Samsun'a iltica etmiş kardeşlerimize bir el uzatmak, bu sorunu Samsun kamuoyu, daha da ötesi Türkiye kamuoyuyla paylaşmak, aleyhte yapılan bir takım propagandaların önüne geçmek istedik" dedi.

Projenin, Hz. Peygamber dönemindeki Ensar-Muhacir ilişkisiyle ortaya koyma gayreti olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Haşr suresinde, 'Gönüllere iman yerleştirmiş olan kimseler, kendilerine göç edip gelenleri severler' diyor. Biz de bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje sayesinde inşallah kardeş aile olacak olan Samsunlu hemşehrilerimiz uzatacakları elle mülteci kardeşlerimizin sıkıntılarını çözmenin yanında, onların topluma uyma problemlerini de giderecektir" diye konuştu.
Kardeşlik sürecini programla sınırlı tutmayıp, devamlılığını sağlayacak bir adım atmak istediklerini de dile getiren Canik Belediye Başkanı Genç, "Özellikle bu dönemde adı şiddet ve sokak eylemleriyle anılan üniversite gençliğinin insanlığa katkı sağlayacak eylemler içerisinde bulunmasını sağlamanın toplumsal barışın tesisi noktasında önem arz ettiği kanaatindeyiz. Programa gönüllü olarak katılacak öğrenciler, proje sonrasındaki süreçte de bu ailelerle diyaloglarını sürdürerek maddi-manevi ihtiyaçlarının temini noktasında katkı sağlayacaklardır. Bu proje sayesinde üniversite gençliği de şehirle buluşacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.