Çatak'ta ceviz bereketi

VAN'ın Çatak İlçesi'nde bu yıl ceviz çiftçinin yüzünü güldürdü. Yeterince yağış olması ve havaların da sıcak geçmesi, ceviz üretimini geçen yıla oranla ikiye katladı. Cevizi, balı ve alabalığı ile ünlü Van'ın Çatak İlçesi'nde...

23 Eylül 2015 Çarşamba 14:46
Çatak'ta ceviz bereketi






VAN'ın Çatak İlçesi'nde bu yıl ceviz çiftçinin yüzünü güldürdü. Yeterince yağış olması ve havaların da sıcak geçmesi, ceviz üretimini geçen yıla oranla ikiye katladı.
Cevizi, balı ve alabalığı ile ünlü Van'ın Çatak İlçesi'nde bu yıl özellikle ceviz üretiminde artış yaşandı. Geçen yıl havaların geç ısınması ve dolu yağışı ceviz üreticisini zor durumda bırakırken, bu yıl mevsim şartlarının uygun olmasıyla ceviz üretimi iki katına çıktı. Çatak'ın Selçuklu Mahallesi'nde yıllardır organik olarak bal ve ceviz üretimi yapan Emrullah Salçuk, bu yılki cevizin kalitesinin de çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Her yıl ekim ayında ceviz hasadının başladığına dikkat çeken Salçuk,"Bu yıl havaların iyi gitmesiyle hasadımız erken başladı. Cevizler bu yıl hem yağlı hem de kabuğunu tam olarak doldurdu. Geçen yıl dolu vurduğu için ceviz hasadımız 2 ton civarında oldu. Bu yıl 300 ağaçtan yaklaşık 4 ton ceviz almayı hedefliyoruz. Ürün fazla olduğu için de vatandaşlar cevizi daha uygun fiyata yiyebilecek. Geçen yıl 8 kiloluk tenekelerde 90 liraya satılan ceviz bu yıl 50 liraya tüketiciye sunulacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.