Çaydanlıkta unutulan servet, 15 gün sonra sahibine ulaştı

Bir mağazadan satın aldıkları çaydanlığı geri değiştirmek isteyen aile, evlerinde sakladıkları iki kilo altın ve 20 bin dolar tutarındaki dövizle birlikte mağazada unuttu

01 Ekim 2017 Pazar 20:56
Çaydanlıkta unutulan servet, 15 gün sonra sahibine ulaştı






Çaydanlıkta unutulan servet, 15 gün sonra sahibine ulaştı


Fransada yaşayan kızı için alışveriş yapan aile, içinde iki kilo altın ve 20 bin dolar döviz bulunan çaydınlığı alışveriş yaptığ mağazada unuttu. 15 gün sonra hatayı fark eden vatandaşlar, söz konusu mağazada unuttukları çaydanlıklarını bıraktıkları gibi buldular. Mağaza çalışanları "Çaydanlıkta bir gariplik olduğunu biliyorduk, ancak ürünün özelliği bu diye içini açıp bakmadık, kaybolmadan sahibine ulaşması daha iyi oldu" dedi.

ÇAYDANLIK DEĞİŞTİRMEYE ÖYLE GELDİLER
İstanbul Arnavutköy'de aldığı çaydanlığı değiştirerek Fransa'ya giden bir vatandaş, değiştirdiği çaydanlığın içinde servet unuttu. 2 kilo altın ve 20 bin dolar unutan vatandaş, annesini arayarak durumu iletti. Bunun üzerine iş yerine gelen anne, değiştirilen çaydanlığın içine bakınca unutulan para ve altınları buldu.

Edinilen göre, Fransa'da yaşayan bir kadın Arnavutköy'de yaşayan annesini yaklaşık bir ay önce ziyarete geldi. Arnavutköy'de alışverişe çıkan kadın bir iş yerinden çaydanlık alarak annesinin evine geri döndü. Kadın, yaklaşık 2 kilo altınla birlikte 20 bin dolarını çaydanlığın içine koydu. Bir süre sonra Fransa'ya geri dönmesi gereken kadın tam gideceği sırada iş yerine gelerek çaydanlığı değiştirdi.

Yeni aldığı çaydanlıkla Fransa'ya geri dönen kadın, döndükten bir süre sonra altınlarını ve parasını iş yerine geri verdiği çaydanlığın içinde unuttuğunu fark etti. Hemen Arnavutköy'de yaşayan annesini arayan kadın, çaydanlığın içinde parasını unuttuğunu söyledi. Bunun üzerine mağazaya gelen anne, mağaza çalışanları ile birlikte değiştirilen çaydanlığın içine baktı. Çaydanlığın içine bakan çalışanlar, paraları ve altınları bularak kadının annesine teslim etti. Parayı alan kadın daha sonra iş yerinden ayrıldı.

15 GÜN SONRA FARKETTİLER

Annenin iddiası üzerine çaydanlığı kontrol ederek içindeki altın ve paraları bulan işyeri çalışanı Gizem Nur Toy, "Öncelikle arkadaşlar buraya kız için alışveriş yapmaya gelmişlerdi. Kızı Fransa'da oturuyormuş. Gelip buraya alışveriş yaptılar. 500 TL'lik bir alışveriş yapılmıştı. Sonrasında kızı Fransa'ya döneceği zaman aile geldi ve çaydanlığı değiştirmek istediğini söyledi. Apar topar çaydanlığı koyup yenisini alıp gittiler. Arası 15 gün geçtikten sonra aile tekrardan geldi ve içinde ziynet eşyalarını unuttuğunu ve bunu geri almak istedikleri söylediler. Biz de, tabi deyip çaydanlığı açtığımızda içinde ziynet eşyalarının bulunduğunu gördük" dedi.

İşyeri çalışanı Gizem Nur Toy sözlerine şöyle devam etti: "Vitrinler genelikle temizleniyor. Çaydanlık elimize alındığı zaman belkide malındandır diye denilip dikkat edilmeyip geri yerine konuldu. Çaydanlıkta ki ağırlığı fark ettik belki malındandır deyip geri vitrine konuldu. Toplu bir miktarda bilezik, iki deste para, çeyrek vardı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.