Cbü'de Rektörlük Devir Teslimi Yapıldı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Kemal Çelebi, görevi düzenlenen törenle Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Pakdemirli, ülkenin içinden geçtiği kritik durumlar...

28 Kasım 2014 Cuma 13:57
Cbü'de Rektörlük Devir Teslimi Yapıldı






MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Kemal Çelebi, görevi düzenlenen törenle Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Pakdemirli, ülkenin içinden geçtiği kritik durumlar olduğunu belirtip, "Bir takım faturalar çıkmış olabilir. Bu olaylarla ilgili benim ilgim ve bilgim yok. Bir şekilde fatura bize çıkacaksa ilk yapacağımız şey bu faturanın bize ait olmadığını adrese iade etmektir. Eğer adres kabul etmiyorsa faturayı öderiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi, Muradiye Kampusü'ndeki yeni rektörlük binasında yapılan törenle koltuğuna oturdu. Rektörlük seçiminde sandıktan birinci çıkan, ancak atanamayan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, rektör yardımcıları ve yönetimi ile birlikte yeni Rektör Kemal Çelebi'ye görevi teslim etti. Görev süresi boyunca yapılanları anlatan Prof. Dr. Pakdemirli, üniversitenin beşinci rektörü olduğunu belirtip, üniversiteyi en iyi seviyeye getirmek için çalıştığını dile getirdi. Üniversite bölüm sayısının, akademisyen sayısının arttığını ve altyapı çalışmalarının hız kazandığını kaydeden Prof. Dr. Pakdemirli, "Kimse görevinde sürekli kalıcı değil. Asli görevimiz eğitim ve araştırmadır. İdarecilik bizim zaman zaman bir arkadaşımıza yüklediğimiz ağır sorumluluktur. Asli görevimize dönüyoruz. B planımız, rektörlükten sonra eğitim ve araştırma hizmetlerine geri dönmektir" dedi.
"BİR FATURA VARSA ÖDERİZ"
Üniversite yönetiminde başarıyı hedef aldıklarını, ancak bunun çok görülmediğini savunan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, "Üniversite içinde ve dışında bunun ne kadar değerlendirildiği konusunda çok net bir fikre sahip değilim. Ülkemizin içinden geçtiği kritik durumlar var. Son bir sene içinde çok şeyler oldu. Bir takım faturalar çıkmış olabilir. Bu olaylarla ilgili benim ilgim ve bilgim yok. Bir şekilde fatura bize çıkacaksa ilk yapacağımız şey bu faturanın bize ait olmadığını adrese iade etmektir. Eğer adres kabul etmiyorsa faturayı öderiz. Ben şimdiye kadar çok fatura ödeye ödeye geldim. Bugünden sonra da bir fatura varsa mutlaka öderim. Bu benim için çok zor bir şey değil. Biz alışığız buna. Daha önceden çok faturalar ödedik. Bugünde bir fatura varsa bunu memnuniyetle ödemeye hazırız" diye konuştu.
"İNSANLARI TEK KELİMEYLE TARİF ETME KOLAYCILIĞINI BIRAKALIM"
Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Türkiye'de uzun zamandır yanlış giden bir şeyler olduğunu da savunup şöyle devam etti:
"70'li, 80'li ve 90'lı yıllarda da böyleydi. İnsanları tek kelimeyle tarif etme hatası çok yapılan bir hatadır. Bu hata hep yanlış yargılamalara yol açmıştır. İnsanları tek kelimeyle tarif etme hatasından vazgeçmemiz lazım. Eskiden faşist, komünist, PKK'lı, kafatasçı, irticacı gibi kelimeler hep değişti ama kutuplaşmalar devam etti. Bunlar ülkeye fayda getirmiyor. Bu kutuplaşmaların ülkeye faydası yok. Aynı şekilde bugünde bu kutuplaşmalardan kimseye fayda çıkmaz. İnsanları tek kelimeyle tarif etme kolaycılığını bırakalım. İnsanlar hakkında en azından birkaç cümle kurmaya çalışalım. Benimle ilgili de. 50-51 senelik bir ömrüm var. En azından bu hayatıma hürmeten birkaç cümle kurulmasını beklerdim. Ama maalesef bu böyle olmadı."
REKTÖR ÇELEBİ: DEVLETE KÜSLÜK, KIRGINLIK OLMAZ
Koltuğu devralan yeni rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi de, Prof. Dr. Pakdemirli'nin üniversiteye önemli çalışmaları olduğunu belirtip, teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Çelebi, "Devlette süreklilik esastır. Devlette küslük, kırgınlık olmaz. Haksızlığa uğradığımızı düşünebiliriz. Ama devlet bizim devletimiz. Devlet, yönetimleri ekipleri değiştirmeyi takdir ediyorsa bu değişim olacaktır. Bırakılan yerden devralıyorum. Daha ileri noktaya götürme noktasında akademik idari personelle birlikte daha ileriye taşıma noktasında çalışacağız. Tüm üniversite, öğretim üyeleri bu ekibin birer ferdidir. Aynı hedeflerde güç verecekler, destek olacaklardır. Eski dönemde başlayan projeler devam edecek. Yapılanları görmezden gelemeyiz. İyi bir kadromuz var. Sıkıntımız, fiziki ve teknik sıkıntılar. Öğretim üyelerimizin bilimsel üretimlerinin artması konusunda çalışmalar yapmamız gerekiyor" diye konuştu.
"BURASI SALTANAT MAKAMI DEĞİL"
Üniversite yönetiminde kaynakların iyi kullanılmasına vurgu yapan Prof. Dr. Çelebi, maddi kaynakları en iyi şekilde kullanıp emanete sahip çıkacaklarını söyledi. Prof. Dr. Çelebi, "Bu görev milletin emanetidir. Burası saltanat makamı değil. Sorumluluğu ağır. Bize düşen bu emanetin hakkını vermektir. Emanete hıyanet içinde olmamaktır. Bu makamın hakkı milletin hedefleri doğrultusunda, milletin bize sunduğu kaynak ve imkanları son kuruşuna kadar en doğru şekilde kullanırsak bu emanete sahip çıkmış oluruz. Bir kurumda en üst derecedeki yöneticiye düşen şey bu emanetin farkında olmak ve paraya kaynaklara sahip çıkmaktır" dedi.
PLAKETİ KABUL ETMEK İSTEMEDİ
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Pakdemirli, görev devrettiği yeni rektör Prof. Dr. Çelebi'ye cüppesini giydirdi. Rektör Prof. Dr. Çelebi de, Prof. Dr. Pakdemirli'ye hizmetleri nedeniyle teşekkür plaketi vermek istedi. Ancak önce plaketi kabul etmeyen Prof. Dr, Pakdemirli, "İki meslek yüksekokulu müdürümüz şimdiye kadar bana plaket vermek istedi. İkisini de fırçaladım. 'Üniversiteye hizmet etmek bizim görevimiz' diye düşünüyorum" dedi. Bunun üzerine Rektör Prof. Dr. Çelebi'nin "Şimdi sen beni de mi fırçalayacaksın?" diyerek karşılık vermesi üzerine yaşanan gülüşme sonrası Prof. Dr. Pakdemirli, plaketi kabul edip, teşekkür etti.
REKTÖRLÜK SEÇİMİNDE GELENEK BOZULMAMIŞTI
Celal Bayar Üniversitesi'ninde geçen 30 Ekim'de yapılan rektörlük seçimlerine katılan 10 adaydan, mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli 204, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi 108, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var 73, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu 57, Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci 55, eski rektör Prof. Dr. Semra Öncü 53 oy alarak ilk 6 isim arasına girmiş ve isimleri YÖK'e sunulmuştu. YÖK, kendisine sunulan isimlerden 3'ünü eleyip, birinci sırada İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi, ikinci sırada Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var ve üçüncü sırada mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sundu. CBÜ'de kurulduğundan bu yana üniversitede yapılan seçimlerde ikinci çıkan aday Cumhurbaşkanları tarafından Rektör olarak atandı. Bu gelenek Prof. Dr. Çelebi'de de devam etti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.